Συνάντηση του Στ. Δήμα με τον Β. Χόιερ

16:05 23/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαλείων και των μέσων που έχει στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την
κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, τονίστηκε ότι η συνεργασία και σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στον τομέα χρηματοδότησης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς και ότι, ως μέρος του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έρχεται να συμπράξει και να υποστηρίξει έργα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, ως εκ τούτου, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά παρέχοντας και τεχνογνωσία για την προετοιμασία των έργων αυτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, πρέπει τώρα να δοθεί έμφαση στην τόνωση της αγοράς και στην προώθηση συγκεκριμένων έργων και μέτρων που θα επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα