Συντριβή αεροσκάφους ATR-72 στη Σιβηρία, με 32 νεκρούς και 11 τραυματίες

15:10 2/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Τους 32 έφτασαν οι νεκροί και τους 11 οι τραυματίες από τη συντριβή αεροσκάφους ATR-72 στη Σιβηρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 29 νεκρούς και 14 τραυματίες.

Το αεροσκάφος της ρωσικής εταιρίας Utair, που απογειώθηκε από το Τιουμέν με προορισμό το Σουργκούτ, δύο πόλεις της δυτικής Σιβηρίας "κατέπεσε 45 χιλιόμετρα από την πόλη Τιουμέν", διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε λίγο μετά την απογείωσή
του.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο τα συνεργεία διάσωσης -232 άντρες με 125 οχήματα- έσπευσαν στο σημείο της πτώσης για να βρούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους να καίγονται.

Το δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης News.ru μετέδωσε πως το αεροδρόμιο του Σουργκούτ έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα των επιβατών, επισημαίνονται πως το αεροσκάφος συνετρίβη "πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση".

Πηγές τις οποίες επικαλείται το δίκτυο ανέφεραν πως το αεροπλάνο κατέπεσε κοντά σε δρόμο, κάτι που ενισχύει την υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης.

Το αεροσκάφος ήταν δικινητήριο με έλικες χωρητικότητας 74 ατόμων, ευρωπαϊκής κατασκευής.

"Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν εξηγήσεις", τόνισε ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Γιούρι Αλέκιν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το "μαύρο κουτί" βρέθηκε και επισήμανε πως η επαφή του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου χάθηκε μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωση.

Επιτροπή ειδικών του υπουργείου θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα