Συρία: Τελέστηκε η κηδεία του πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιου Δ’ Χάζιμ

Η τελετή για την κηδεία του επικεφαλής της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Συρίας, πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιου Δ' Χάζιμ, που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 92 ετών, ξεκίνησε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό στην παλιά πόλη της Δαμασκού.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών θρησκευτικών αξιωματούχων όλων των δογμάτων, μεταξύ αυτών και ο καθολικός πατριάρχης Γρηγόριος Γ' Λάχμα, αλλά και εκπροσώπους της κυβέρνησης.
Η σορός του πατριάρχη, που πέθανε σε νοσοκομείο της Βηρυτού όπου νοσηλευόταν αφού υπέστη
εγκεφαλικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε χθες Κυριακή στη Συρία και από χθες το απόγευμα εκτέθηκε σε προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό.
Μετά την τελετή ο πατριάρχης Ιγνάτιος Δ' Χάζιμ θα ταφεί στον τάφο των πατριαρχών που βρίσκεται μέσα στον Καθεδρικό Ναό.
Γεννημένος στο χωριό Μχαρντέι, κοντά στην πόλη Χάμα της Συρίας το 1920 σε αραβική ορθόδοξη οικογένεια, ο Χάζιμ στράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία προς την εκκλησία. Αφού τελείωσε το σχολείο στη Χάμα, μετακόμισε στη Βηρυτό όπου σπούδασε Λογοτεχνία πριν από τις θεολογικές του σπουδές.
Το 1961 χειροτονήθηκε επίσκοπος και το 1979 εξελέγη πατριάρχης Αντιοχείας με το όνομα Ιγνάτιος Δ'.
Η ελληνορθόδοξη εκκλησία Αντιοχείας είναι η μία από τις 14 αυτοκέφαλες εκκλησίες της ανατολικής ορθόδοξης κοινότητας, με ένα εκατομμύριο πιστούς, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στη Συρία.
Keywords
Αναζητήσεις
kideia ignatiou antioxias
Τυχαία Θέματα