Συσκέψεις στην Κρήτη, εν όψει της απεργίας των ναυτεργατών

00:15 18/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Σειρά συσκέψεων πραγματοποιούνται στην Κρήτη εν όψει της απεργίας της Π.Ν.Ο. και τις επιπτώσεις που θα έχει η κινητοποίηση στην τοπική οικονομία ιδιαίτερα λόγω της αναγκαιότητας μεταφοράς ευπαθών κηπευτικών προϊόντων από το νησί.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και
Ναυτιλίας, 'Αννα Διαμαντοπούλου και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ζητώντας την άμεση λύση για τη μεταφορά των κρητικών κηπευτικών.

Ο περιφερειάρχης μετέφερε το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αγροτών και ζήτησε λύση, χωρίς καθυστέρηση, το αργότερο ως τη Δευτέρα.

Ο Στ. Αρναουτάκης ζήτησε από την 'Αννα Διαμαντοπούλου να εξασφαλίσει ότι θα επιτραπεί σε πλοίο από την Κρήτη να δέσει σε λιμάνι.

Σε επιστολή του προς την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο περιφερειάρχης τονίζει ότι οι παραγωγοί της Κρήτης, οι οποίοι υφίστανται και τη μεγαλύτερη ζημιά - δεκαπέντε περίπου εκατομμύρια Ευρώ για κάθε μέρα αποκλεισμού - σέβονται την απεργία και τα αιτήματα της Π.Ν.Ο., αλλά είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις των λιμανιών.

Οι άμεσες οικονομικές συνέπειες, προσθέτει, είναι καταστροφικές για τους ίδιους, την οικονομία του νησιού και της χώρας. Ευπαθή προϊόντα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που φέρνουν πολύτιμο συνάλλαγμα απαξιώνονται και καταστρέφονται, ενώ λόγω της ασυνέπειας που επιδεικνύουμε, χάνουμε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Σ. Αρναουτάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα