Το IG Metall προειδοποίησε την Opel με σκληρή αναμέτρηση

17:56 18/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Στέλεχος του γερμανικού συνδικάτου IGMetall προειδοποίησε σήμερα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο τη διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel να ετοιμαστεί για μία "σκληρή αναμέτρηση".
Ο Άρμιν Σιλντ, συνδικαλιστικός υπεύθυνος για την περιοχή της Φρανκφούρτης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF πως "οι μισθωτοί της Opel, στη Γερμανία, είναι 'οργισμένοι', καθώς ενημερώθηκαν για την απόφαση της διοίκησης της
αυτοκινητοβιομηχανίας. . . ότι σταματά η παραγωγή του μοντέλου Astra στις γερμανικές μονάδες".
Πλέον συγκεκριμένα, το Astra της Opel θα παράγεται μετά το 2015 μόνον στην Πολωνία και στην Αγγλία, ανέφερε το σχετικό ανακοινωθέν της διοίκησης της Opel.
Το Astra, σήμερα, παράγεται στη μονάδα στο Ρέσελσχάιμ που είναι σε μικρή απόσταση από την Φραγκφούρτη.
Στο μεταξύ, στο Ελσμερ Πορτ, στην Αγγλία, οι συνδικαλιστικές ενώσεις αποδέχθηκαν τον κάθε όρο, που έθεσε η εργοδοσία, προκειμένου το εργοστάσιό τους να παραμείνει σε λειτουργία.
Εντείνεται, κατά συνέπεια, η πίεση στους εργαζομένους στη Γερμανία, ειδικά τους περίπου 3.200 που απασχολεί η μονάδα της Opel στο Μπόχουμ, στη βορειοδυτική Γερμανία.
"Στο Μπόχουμ έγινε κήρυξη πολέμου", δήλωσε στο σημερινό φύλλο της γερμανικής έκδοσης των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Ράινερ 'Αϊνκελ, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία, στη μονάδα αυτήν.
Η Opel είναι θυγατρική της αμερικανικής General Motors.
Keywords
Τυχαία Θέματα