Τουρκία: Επιστροφή κατασχεμένων ελληνικών ιδιοκτησιών

19:10 24/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Τουρκική κυβέρνηση επιστρέφει κατησχυμένα ακίνητα της ελληνικής ομογένειας

Την επιστροφή των τίτλων ιδιοκτησίας της Αστικής Σχολής Γαλατά στη διοίκηση του ομώνυμου ομογενειακού ιδρύματος, ανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Εγκεμέν Μπαγίς.

> αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού. "Με την τροποποίηση του νόμου περί ιδρυμάτων λύθηκε ένα από μακρού εκκρεμές ζήτημα που αφορά την ακίνητη περιουσία ιδρυμάτων των μειονοτήτων>>,, προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει ότι μέσα στα πλαίσια του νόμου αυτού
ή Συνέλευση των Ευαγών ιδρυμάτων πήρε την απόφαση να επιστρέψει την Ελληνική Σχολή Γαλατά στο ομώνυμο ίδρυμα. Η απόφαση πάρθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2012 και συνακόλουθα ο τίτλος ιδιοκτησίας του ηλικίας 126 ετών σχολικού κτιρίου επεστράφη στο ίδρυμα την 22η Μαρτίου 2012>> λέει η ανακοίνωση.

, τονίζει η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού.

Εν τω μεταξύ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την βαθιά ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Μιλώντας με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Φανάρι ο Πατριάρχης σημείωσε ότι .

, είπε ακόμα ό Πατριάρχης .

Η επιστροφή του κτιρίου της Σχολής του Γαλατά θεωρείται στο Φανάρι συμβολική, όχι μόνο γιατί αποτελεί την πρώτη έμπρακτη επιστροφή σημαντικής περιουσίας , αλλά και διότι βρίσκεται δίπλα τους τρεις ιστορικούς ναούς του Γαλατά που έχουν καταλάβει οι λεγόμενοι Τουρκοχριστιανοί , της οικογενείας του ΠΑΠΑΕΥΤΙΜ. , είπε ο Πατριάρχης στον πρώην πρωθυπουργό .

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα λειτουργήσει και πάλι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης .

, είπε στην ίδια για συνομιλία του με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φανάρι .

Απόψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί σε εκδήλωση που οργανώνει στο κτίριο της Σχολής Γαλατά η Ένωση Αλληλεγγύης των Ρωμαίικων Ιδρυμάτων , με ομιλητή τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκο Αλεβιζάτο.
Keywords
Τυχαία Θέματα