Τουρκία: Οι "Φίλοι της Συρίας" αναγνώρισαν το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο

16:50 1/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Η διάσκεψη των "Φίλων της Συρίας" που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη αναγνώρισε το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) ως τον "νόμιμο εκπρόσωπο" των Σύρων, όπως μετέδωσαν το πρακτορείο Ανατολή και το Ρόιτερς επικαλούμενα το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης.

"Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο αναγνωρίστηκε ως ο νόμιμος εκπρόσωπος όλων των Σύρων", μετέδωσε το Ανατολή.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσαν τουρκικές πηγές, οι "Φίλοι της Συρίας" εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο σχέδιο του κοινού απεσταλμένου του ΟΗΕ
και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, όμως υπογράμμισαν την ανάγκη να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

"Η ομάδα των 'Φίλων της Συρίας' χαιρέτισε τις προσπάθειες του κοινού ειδικού απεσταλμένου Κόφι Άναν και εξέφρασε την υποστήριξή της στην εφαρμογή της αποστολής του", διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Το πρακτορείο Ανατολή από την πλευρά του μετέδωσε ότι στο τελικό ανακοινωθέν η διάσκεψη υπογραμμίζει ότι: "το συριακό καθεστώς θα κριθεί όχι από τις δεσμεύσεις του, αλλά από την εφαρμογή (του σχεδίου). Το περιθώριο (για το συριακό καθεστώς) όσον αφορά την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει δώσει στον Άναν δεν είναι απεριόριστο".
Keywords
Τυχαία Θέματα