Τσίπρας: Απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα

Την απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα και την έναρξη δεκαήμερου διαλόγου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, για τη φαρμακευτική δαπάνη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή συνέντευξη τύπου. Τόνισε, επίσης, ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν δεχθεί την πρόταση αυτή, τότε σημαίνει ότι ο
μόνος στόχος του είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος για τους κινδυνους που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση για τη δημόσια υγεία, στο μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον υπουργό υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση και ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την υγεία λαού, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο κόσμος ξέρει ποιος κάνει φθηνή πολιτική και ποιος έχει στόχο το δημόσιο συμφέρον.

Επί της τροπολογίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας μιλά για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά δεν διευκρινίζει αν αφορά τη δημόσια ή ιδιωτική δαπάνη, γιατί ενώ η δημόσια μειώνεται λόγω της πολιτικής της τρόικας, η ιδιωτική, δηλαδή των απλών πολιτών, αυξάνεται λόγω της αύξησης της συμμετοχής ή και εξαιτίας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Κατά συνέπεια, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν προκύπτει η ελάφρυνση των ασθενών και κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για υποκριτική ρητορεία.

Η τροπολογία, το μόνο που υπηρετεί είναι η μνημονιακή απαίτηση για 1% ΑΕΠ φαρμακευτική δαπάνη και τις πολυεθνικές, για φθηνό κόστος και αμφίβολης ποιότητας φάρμακα.

Αυτός είναι και λόγος, σημείωσε, που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία, αλλά καλεί τον πρωθυπουργό να την αποσύρει.
Keywords
Τυχαία Θέματα