Τυνησία: Διεθνής διάσκεψη για την κρίση στη Συρία, την Παρασκευή

16:05 20/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, το κυριότερο κίνημα της συριακής αντιπολίτευσης, θα εκπροσωπηθεί στη διεθνή διάσκεψη για την κρίση στη Συρία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Τυνησία, όπως δήλωσε σήμερα από τη Ρώμη ο Τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Ραφίκ Αμπντεσάλεμ.

"Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο και άλλες συνιστώσες της αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθούν στη διάσκεψη της Τύνιδας", δήλωσε ο Αμπντεσάλεμ έπειτα από μία συνάντηση που είχε με δέκα υπουργούς Εξωτερικών των χωρών
της Μεσογείου.

Την Παρασκευή ο Τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο δεν θα εκπροσωπείται επισήμως σε αυτή τη "Διάσκεψη των φίλων του συριακού λαού", που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβουαρίου.

"Φυσικά η αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι παρούσα", σημείωσε από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρζι.

Παράλληλα ο Αμπντεσάλεμ προειδοποίησε κατά της επανάληψης ενός "ιρακινού σεναρίου" στη Συρία.

"Δεν επιθυμούμε να αναπαραχθεί στη Συρία ένα ιρακινό σενάριο. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της Συρίας", υπογράμμισε ο Τυνήσιος υπουργός. "Πρόκειται για κοινή μας θέση", πρόσθεσε.

"Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι για να πιέσουμε την συριακή κυβέρνηση να σταματήσει την καταστολή. Πιστεύουμε ότι στις 24 (Φεβρουαρίου) πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα στη συριακή κυβέρνηση. Έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι, πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Αμπντεσάλεμ.

Παρόλα αυτά διευκρίνισε: "δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και μία αραβική χώρα που να ζητά στρατιωτική επέμβαση, δεν το επιθυμούν ούτε οι ευρωπαϊκές χώρες".

Ο Αμπντεσάλεμ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά το πέρας της 9ης υπουργικής διάσκεψης διαλόγου στη δυτική Μεσόγειο, στην οποία πήραν μέρος η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Μαυριτανία, το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία και η Λιβύη.
Keywords
Τυχαία Θέματα