Β. Μαρινάκης στη "Marca": Να καθιερωθεί ο ΟΣΦΠ στην ευρωπαϊκή ελίτ

17:28 5/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η ισπανική εφημερίδα "Marca", εστιάζοντας το ενδιαφέρον την στην επιμονή του Ολυμπιακού στο ισπανικό ποδοσφαιρικό μοντέλο. Ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ τονίζει αρχικά ότι «η ομάδα μας είναι, με διαφορά, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας. Με 39 πρωταθλήματα στο παλμαρέ του, τα οποία σύντομα θα γίνουν 40. Ολες μαζί οι υπόλοιπες ομάδες έχουν 37», για να υπογραμμίσει στη συνέχεια
ότι «η προτίμησή μας στο ισπανικό μοντέλο δεν είναι τυχαία.

Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και ο Μίτσελ, δεν είναι απλώς άνθρωποι που εργάστηκαν και εργάζονται στον σύλλογό μας ώστε να χτίσουν βασιζόμενοι στην φιλοσοφία του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετατρέπονται, σιγά-σιγά, σε πρεσβευτές του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και δίνει την ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές και προπονητές να κατακτήσουν τίτλους, να συμμετέχουν συνεχώς στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και, ταυτόχρονα, να κάνουν το άλμα στις εθνικές τους ομάδες. Αυτή την στιγμή έχουμε 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές, από τους οποίους επτά είναι μέλη της Εθνικής Ελλάδας».

Ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών δεν έκρυψε το όνειρό του για ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ένας πολύ σημαντικός σύλλογος στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε μεταξύ των δέκα ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές είναι οι εμπειρίες που τοποθετούν έναν σύλλογο στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός ανήκει σε αυτή την εκλεκτή ομάδα. Επιθυμία μου, όμως, είναι αυτός ο σύλλογος να καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή ελίτ».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο οικονομικό "νοικοκύρεμα" της ΠΑΕ, εν μέσω κρίσης: «Ενα πολύ σημαντικό θέμα είναι η οικονομική δυναμική του συλλόγου μας, κυρίως σε μια εποχή όπου οτιδήποτε είναι ελληνικό συνδυάζεται με την βαθιά οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Σε αυτό το τόσο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανταποκριθεί στους κανονισμούς του Financial Fair Play και από την πρώτη σεζόν της εφαρμογής του δεν χρειάστηκε καμία περίοδο χάριτος. Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, έχουμε επενδύσει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα μας. Ετσι είμαστε ένας σύλλογος που δεν έχει κανένα τραπεζικό χρέος, ούτε βοήθεια, κάτι που πολύ λίγοι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν καταφέρει».

Τέλος, ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ αναφέρθηκε στην επένδυση που γίνεται στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, την οποία χαρακτήρισε τεράστια. «Αυτή τη στιγμή έχουμε σχολές ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία), όπου διδάσκονται στα παιδιά οι αξίες του συλλόγου, αλλά και το πώς θα βελτιωθούν ως ποδοσφαιριστές και ως άνθρωποι».
Keywords
Τυχαία Θέματα