Βέλγιο: Ίσως χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας ως το 2015

17:30 3/4/2012 - Πηγή: E-Typos
To Βέλγιο θα χρειαστεί νέα, κολοσσιαία προσπάθεια λιτότητας έως το 2015, επισημαίνουν πρωτοσέλιδα άρθρα στο βελγικό τύπο σήμερα.

Η εφημερίδα Le Soir υπογραμμίζει ότι "το 2013, θα πρέπει να εξοικονομηθούν ακόμη 5 δισ. ευρώ (1,2% του ΑΕΠ), 8 δισ. το 2014, 11 δισ. το 2015" και σχολιάζει ότι αυτά τα "αστρονομικά ποσά" θα προστεθούν στις περικοπές ύψους 13 δις. εντός του 2012.

"Οι δημοσιονομικές οικονομίες που η κυβέρνηση Ντι
Ρούπο χρειάστηκε να βρει αντιπροσώπευαν τεράστια, μέχρι και ιστορική προσπάθεια. Γνωρίζαμε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα περιοριζόταν σε αυτήν τη χρονιά και ότι η λιτότητα θα έπρεπε να επεκταθεί, μέχρι το 2015, όπως απαιτούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις μας", αναφέρει η Le Soir.

Καταλήγοντας, το άρθρο της Le Soir σχολιάζει ότι η κυβέρνηση Ντι Ρούπο υπερηφανευόταν για έναν προϋπολογισμό που δεν έκανε ούτε τους πολίτες, αλλά ούτε και τις επιχειρήσεις να υποφέρουν υπερβολικά και αναρωτιέται: "Άραγε θα μπορέσει η κυβέρνηση Ντι Ρούπο να αποφύγει μια πολύ πιο σκληρή λιτότητα; Τα ποσά που ανακοινώθηκαν δεν αφήνουν αμφιβολίες γι' αυτό".
Keywords
Τυχαία Θέματα