Βλ. Βάις: Τον ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός για τρία χρόνια

16:21 28/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Παίκτης του ΟΛυμπιακού θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Βλάντιμιρ Βάις. Η απόκτηση του διεθνούς Σλοβάκου μεσοεπιθετικού ανακοινώθηκε επίσημα από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, λίγη ώρα αφότου ο ίδιος ο παίκτης είχε γνωστοποιήσει τη συμφωνία μέσω του λογαριασμού του στο twitter. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι επιτέλους εδώ! Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων που είχαμε με τους ανθρώπους τους Ολυμπιακού
υπέγραψα το συμβόλαιό μου. Γνωρίζω τον Ολυμπιακό, είναι μία μεγάλη ομάδα με πολλές φιλοδοξίες και ελπίζω να βοηθήσω τον σύλλογο και τον προπονητή στο να τις πετύχουν», δήλωσε ο 24χρονος ακραίος στη web tv της επίσημης ιστοσελίδας των πρωταθλητών.

Ο Βάις γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1989 στην Μπρατισλάβα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Ιντερ Μπρατισλάβας. Πολύ γρήγορα όμως ξεχώρισε για το ταλέντο του και η Μάντσεστερ Σίτι έσπευσε να τον αποκτήσει σε ηλικία μόλις 17 ετών. Στους «πολίτες» έπαιξε μόλις σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με την πρώτη ομάδα, τον Μάιο του 2009, και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός, αρχικά στη Μπόλτον και εν συνεχεία στη Ρέιντζερς, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Σκοτίας το 2011. Την επόμενη περίοδο έπαιξε και πάλι ως δανεικός, αυτή τη φορά στην Ισπανία με την Εσπανιόλ, και τελικά πέρυσι το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι τον πούλησε στην Πεσκάρα. Με την ιταλική ομάδα ο Βάις είχε 22 συμμετοχές και τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, όμως έχασε το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς λόγω τραυματισμού και στο τέλος της σεζόν, αφού η Πεσκάρα υποβιβάστηκε, έμεινε ελεύθερος.

Ο Βάις μετράει 27 συμμετοχές και δύο γκολ με την εθνική Σλοβακίας, με την οποία έκανε ντεμπούτο τις 12 Αυγούστου 29009, σε φιλικό με την Ισλανδία. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, στη Νότια Αφρική, όπου συμμετείχε σε τρία από τα τέσσερα ματς που έδωσε η Σλοβακία, πριν αποκλειστεί στη φάση των «16» από την Ολλανδία.
Keywords
Τυχαία Θέματα