Βουλγαρία: Ο δράστης της επίθεσης στη Μπουργκάς μάλλον είχε συνεργούς

14:51 22/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Η αστυνομία της Βουλγαρίας ερευνά το ενδεχόμενο ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Μπουργκάς εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί τουρίστες και ο οδηγός του λεωφορείου να είχε δύο συνεργούς, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η βουλγαρική εφημερίδα Standard Sunday επικαλείται αστυνομικές πηγές οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι οι δύο συνεργοί υπήρχαν για να προσφέρουν υποστήριξη και να ελέγχουν τον βομβιστή αυτοκτονίας.
Ο πρώτος συνεργός θα αναλάμβανε να εξαπολύσει την
επίθεση στην περίπτωση που ο δράστης δίσταζε, ενώ ο δεύτερος θα αναλάμβανε να σκοτώσει τους δύο πρώτους αν συλλαμβάνονταν πριν την επίθεση ή αν άλλαζαν γνώμη, αναφέρει ο ιστότοπος novinite.com.
Στο μεταξύ και η νεκροψία στη σορό του δράστη επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι είχε τουλάχιστον έναν συνεργό, σύμφωνα με τις δηλώσεις μίας από τους γιατρούς που πήραν μέρος στη νεκροψία.
Η γιατρός Γκαλίνα Μίλεβα δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας BNT ότι τα χαρακτηριστικά του καμικάζι είναι διαφορετικά από αυτά ενός υπόπτου που είχε χωρίς επιτυχία προσπαθήσει να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο μία ημέρα πριν την επίθεση.
Εξάλλου και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στη Μπουργκάς είχε συνεργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα