Βουλή: Αντιπαραθέσεις στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

20:27 28/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στις αντιπαραθέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.

Από τη μια όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση υπεραμύνονταν των νέων ρυθμίσεων κατηγορώντας για λαϊκισμό και χωρίς προτάσεις την αντιπολίτευση οι εκπρόσωποι της οποίας έκαναν λόγο για τοκογλυφικές πολιτικές και διατάξεις αντισυνταγματικές.
Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ:

«Παραμύθια για αγρίους» χαρακτήρισε
ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας ότι είναι εκθέσεις ιδεών που καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για τοκογλυφική πολιτική.

« Μας λέγατε ανθρώπους των σπηλαίων όταν σας λέγαμε που οδηγείτε την κατάσταση. Παρελθόν είστε εσείς. Και παρελθόν θα γίνετε γρήγορα ως κυβέρνηση γιατί δεν σας αντέχει πια ο ελληνικός λαός την στιγμή που κάνετε αυτού του είδους την επιδρομή», τόνισε ο κ Λαφαζάνης.

Σχολιάζοντας το ειδικό τέλος στα ακίνητα ο κ Λαφαζάνης έκανε λόγο για «απαράδεκτο χαράτσι» που δίνει τη χαριστική βολή σε μια οικοδομή που έχει βουλιάξει αλλά και για τεράστια αφαίμαξη του ελληνικού λαού για να εισπράξει η κυβέρνηση 6 δις ευρώ εν μέσω ύφεσης και με μια οικονομία που είναι στο πάτο.

«Μήπως νομίζετε ότι γράφετε εγχειρίδιο και εξωραΐζετε και ωραιοποιείτε τις καταστάσεις με φαντασία; Δεν είναι δυνατόν να το λέτε αυτό πολιτική. Εδώ μιλάμε για κόσμο που δεν έχει προοπτική και το μέλλον του είναι στο σκοτάδι. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε μέτρα για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης έδωσε έμφαση και στις ρυθμίσεις που αφορούν συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών κάνοντας λόγο για μέγα θέμα τρομοκρατίας στο δημόσιο.
«Εφαρμόζετε τρομοκρατική πολιτική στο δημόσιο. Τέτοιου είδους πολιτική εφάρμοσαν οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις. Ούτε αυτές όμως τόλμησαν να προχωρήσουν σε πογκρόμ απολύσεων.

Σκληρή κριτική άσκησε και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που όπως είπε, η διαχείριση του θα είναι χωρίς έλεγχο αλλά και για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι διαλύοντας τους επαγγελματίες.
Μάκης Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την Αντιπολίτευση και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερασπίζονται σαθρές τακτικές και νοοτροπίες του χειρότερου παρελθόντος χωρίς να καταθέτουν καμία συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση με στόχο όχι την σωτηρία της χώρας αλλά πώς να χαϊδέψουν μόνο αυτιά.

«Βρίσκεστε σε πολύ δύσκολη θέση γιατί διαψεύστηκαν όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις σας. Κανείς δεν παραβλέπει τον μεγάλο αριθμό των ανέργων ούτε τη μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης. Αυτές οι παραδοχές έγιναν από την κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι: Έχετε πολικές ανάσχεσης της ανεργίας, της ύφεσης; Εμείς έχουμε προτάσεις. Η Αντιπολίτευση έχει κάτι να μας πει; Δεν ακούμε τίποτα άλλο παρά μόνο επισημάνσεις σεναρίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Αντιπολίτευση δεν τοποθετείται σε κανένα πρόβλημα όχι φαντασιακά αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις. Όχι να λαϊκίζει γιατί υπάρχει φιλοθεάμον κοινό», πρόσθεσε.

Παράλληλα απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για πογκρόμ απολύσεων, ο κ. Βορίδης την κατηγόρησε ότι θέλει την διατήρηση ενός πειθαρχικού δίκαιου που οδήγησε στη φαυλότητα και την ατιμωρησία.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ενθαρρυνθεί να προχωρήσει το έργο της. Η χώρα αλλάζει και δημιουργεί βασικές δομές και προϋποθέσεις και αυτό αναγνωρίζετε από όλους εκτός από ορισμένες πτέρυγες της αριστεράς», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ:
«Όλοι συμφωνούμε, εκτός από όσους θέλουν να εθελοτυφλούν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα μιας επίπονης προσπάθειας και θυσιών του ελληνικού λαού», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου κλείνει μια εποχή κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ και της χρεοκοπίας και ανοίγει μια νέα σελίδα, με την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για ανάκαμψη της οικονομίας.

Βασίλης Καπερνάρος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΑΝ.ΕΛ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκφυλίζει κάθε έννοια του συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής προωθώντας και ψηφίζοντας με διαδικασίες εξπρές, αντισυνταγματικές διατάξεις.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «αθλιότητα» την διάταξη που αφορά τα πειθαρχικά συμβούλια για τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς όπως είπε καταργεί το άρθρο του συντάγματος περί ακροάσεων.
Έντονα επικριτικός ήταν τόσο για τη διάταξη που αφορά το ειδικό τέλος στα ακίνητα όσο και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η οποία όπως είπε για την ρύθμιση τους βάζουν εκβιαστικά υποθήκη την πρώτη κατοικία.
«Εξευτελίζετε το σύνταγμα με άθλιες «όνειδες διατάξεις», τόνισε ο κ. Καπερνάρος.

Αρτέμης Ματθαιόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής 'Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγορώντας την μεταξύ άλλων ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.
«Είτε ο νομοθέτης ζει εκτός Ελλάδος ή ζει στην Ελλάδα και νομοθετεί σε βάρος του ελληνικού λαού.
Εμείς σε αυτά που λέει η κυβέρνηση συμφωνούμε μόνο σε μία λέξη. Στην ανάπτυξη. Γιατί έχουμε πράγματι ανάπτυξη στην ανεργία, στις αυτοκτονίες, στους έμμεσους και άμεσους φόρους, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των δημοσίων οργανισμών που είναι επικερδείς, στο παραεμπόριο και στις επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν την Ελλάδα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ματθαιόπουλος.
«Αν θέλετε να φέρετε την ανάπτυξη πράγματι και να κάνετε τη χώρα καλύτερη το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παραιτηθείτε», κατέληξε.

Νίκος Τσούκαλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΜΑΡ.
Δυστυχώς στην ελληνική πολιτική σκηνή εξακολουθούν να βασιλεύουν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αυτοί που έχουν μια συγκεκριμένη πάγια θέση απέναντι στο διαχρονικό πρόβλημα της χώρας και το παλεύουν και αυτοί που μονίμως αντιδρούν χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση
Έμφαση έδωσε ο κ.Τσούκαλης στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην Ε.Ε τονίζοντας ότι στις επαφές που είχε, κατέθεσε και άκουσε απόψεις.
«Ένα βασικό συμπέρασμα που αποκόμισε είναι ότι η βασική κεντρική κυρίαρχη πολιτική στην Ευρώπη, όπως εκπορεύεται από την Γερμανία, «ρηγματώνεται» σοβαρά», τόνισε ο κ. Τσούκαλης.
Υποστήριξε παράλληλα ότι, «η Ελλάδα έπαψε, είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι, να είναι το πειραματόζωο της Ευρώπης».
«Όλα τα κόμματα κυρίως η Αντιπολίτευση πρέπει να αποδείξουν ότι είναι μέρος του συνταγματικού τόξου Αν το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπιστεί με αυτή την λογική τότε ίσως χάσουμε και το μέλλον της προοπτικής. Όλη η συζήτηση γίνεται πάνω στην αδιαμφισβήτητη υπόθεση ότι η Ελλάδα είναι σταθερά δεμένη στο ευρωπαϊκό άρμα», συμπλήρωσε ο κ Τσούκαλης.
Τέλος, στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες και στον αγώνα, όπως είπε, που έκανε το κόμμα του και κατάφερε να βελτιωθούν πολλές διατάξεις
«Καμία μεγάλη μεταρρύθμιση χωρίς ευρύτατες συναινέσεις δεν μπορεί γίνει. Αν υπάρχει συνεννόηση και ψυχραιμία πολλά μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να φέρνουν και εμάς σε δύσκολη θέση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.

Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ
«Όχι άλλες επιτυχίες. Και η κυβέρνηση και όσοι υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να ισοπεδώσουν τον ελληνικό λαό, χαρακτηρίζοντας αυτές τις πολιτικές επιτυχία, μπορούν από αυτή την άποψη να πανηγυρίζουν Έχουν λίγο καιρό στη διάθεση τους γιατί πολύ σύντομα θα διαψευστούν», αντέτεινε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
«Με αυταπάτες και μέσα σε σωρούς ερειπίων προσπαθείτε να κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό ρίχνοντας τους στάχτη στα μάτια.
Τα νομοσχέδια σας με τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν έχον τέλος Σε κάθε δόση και δηλητήριο. Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος είναι πρόσχημα της κυβέρνησης για να έρθει με «φας τρακ» να περάσει πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου», υποστήριξε ο κ. Παφίλης.
Keywords
βουλη, πολυνομοσχεδιο, συζητηση, γιάννης στουρνάρας, ανεξαρτητοι ελληνες, χρυση αυγη, λαφαζάνης, συριζα, στουρναρας, δις, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, νέα, συνταγμα, ελλαδα, δημαρ, ΚΚΕ, φας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, γιάννης στουρνάρας, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, ληξιπροθεσμες οφειλες, ακινητα, γερμανια, θεμα, μεγα, οικονομια, σωτηρια, ψεματα, αρθρο, ανεργια, αυτια, βοριδης, γινει, γινεται, δημοσιο, δηλητηριο, δις, εγχειριδιο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεσεις, εννοια, εποχη, επιτυχια, ευρωπη, υποθεση, κυβερνηση, κομμα, λαφαζάνης, λεει ψεματα, λογο, ματια, παφιλης, πογκρομ, ρυθμισεις, ρυθμιση, συγκεκριμενα, συντομα, φαυλοτητα, ψυχραιμια, εμφαση, γινετε, χωρα, ιδιαιτερα, κρεας, ψαρι, σκηνη, ταξιδι, θανασης, θετικα, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα