Βουλή: Κατάθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου

19:00 6/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του, κυρίως, σε σχέση με την αύξηση του ελλείμματος στο 15,4%, ξεκίνησε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία, ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Γεωργίου είπε πως εφάρμοσε πιστά τον Κανονισμό για την καταγραφή των στατιστικών στοιχείων, που ακολουθούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που είναι δεσμευτικός για τις υπηρεσίες που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) - χωρίς να έχει δεχθεί πίεση, παρέμβαση, ή υπόδειξη από πολιτικά πρόσωπα, για το έργο του. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, επανέλαβε πως εξ αρχής το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων ήταν η αναξιοπιστία τους, η οποία ήρθη μονάχα επί των ημερών του, ύστερα από 10 μεθοδολογικές επισκέψεις μελών της ΕΥΡΩΣΤΑΤ στην ΕΛΣΤΑΤ για διευκρινίσεις. Παράλληλα, επανέλαβε τα περί υπονόμευσης του έργου του από μέλη της ΕΛΣΤΑΤ και από υποκλοπείς της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας, πριν καν έρθει στην Ελλάδα.

Αίσθηση προκάλεσε σχετικά, η κατάθεση εκ μέρους του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενός ηλεκτρονικού μηνύματος του κου Γεωργίου προς τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικας, Πωλ Τόμσεν, στο οποίο ζητείτο από τον τελευταίο, παρέμβαση προκειμένου να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛΣΤΑΤ και
Keywords
Τυχαία Θέματα