Βραβεία Ευρωλίγκα: Υποψήφιοι Παπανικολάου και Διαμαντίδης

18:05 28/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Γνωστές έγιναν σήμερα οι υποψηφιότητες για δύο κατηγορίες των ετήσιων βραβείων της Ευρωλίγκα, με τους Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού και Κώστα Παπανικολάου του Ολυμπιακού να είναι υποψήφιοι. Ο αρχηγός των «πρασίνων», Δημήτρης Διαμαντίδης, είναι υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, το οποίο έχει κατακτήσει ήδη έξι φορές από το 2005. Πέρυσι, του το «έκλεψε» ο Αντρέι Κιριλένκο της ΤΣΣΚΑ
Μόσχας, ενώ το 2010 είχε καταλήξει σε έναν άλλο παίκτη της ΤΣΣΚΑ, τον Βίκτορ Κριάπα. Στους υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα φέτος, βρίσκεται και ο συμπαίκτης του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό Στεφάν Λάσμε, αλλά και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς.

Ένας ακόμη Έλληνας, ο Κώστας Παπανικολάου, έχει επιλεγεί στη λίστα με τους υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου ανερχόμενου ταλέντου ("Rising Star").

Οι υποψηφιότητες για τον κορυφαίο αμυντικό της χρονιάς (2013): Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρίκι Χίκμαν (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός), Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Σον Τζέιμς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Στέφαν Λάσμε (Παναθηναϊκός), Τζαμόν Λούκας (Εφές Αναντολού), Σεργκέι Μόνια (Χίμκι), Ντέιβιντ Μος (Σιένα), Βίκτορ Σάδα, Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα).

Οι υποψηφιότητες για τον ανερχόμενο αστέρα ("Rising Star") είναι οι εξής: Αλεσάντρο Τζεντίλε (Αρμάνι Μιλάνο), Ρασίντ Μαχάλμπασιτς (Προκομ Τρεφλ), Νίκολο Μέλι (Αρμάνι Μιλάνο), Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Νεμάνια Νέντοβιτς (Λιέτουβος Ρίτας), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Ντάρκο Πλάνινιτς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ματέους Πονίτκα (Προκομ Τρεφλ), Κλέμεν Πρέπελιτς, Σασού Σαλίν (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Λίο Βέστερμαν, Ντρου Γκόρντον, Ντέγιαν Μούσλι (Παρτιζάν).
Keywords
Τυχαία Θέματα