Βράζει ο μουσουλμανικός κόσμος για την ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ

19:11 14/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του σήμερα στο Χαρτούμ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών που διαμαρτύρονταν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την ταινία που έχει προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Νωρίτερα, χιλιάδες ισλαμιστές διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Χαρτούμ, αφού προηγουμένως είχαν κατεβάσει τη γερμανική σημαία και είχαν υψώσει στη θέση της ένα ισλαμικό λάβαρο.

Προηγουμένως,
οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν και στην πρεσβεία της Βρετανίας.

Εξάλλου, Τυνήσιοι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τύνιδα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι φαίνεται να υπάρχει πυρκαγιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Πολλά παράθυρα της πρεσβείας έχουν σπάσει και στον ιστό όπου βρισκόταν η αμερικανική σημαία κυματίζει ένα μαύρο λάβαρο των σαλαφιστών.

Σχεδόν ταυτόχρονα άλλοι διαδηλωτές πυρπόλησαν το Αμερικανικό Σχολείο στην τυνησιακή πρωτεύουσα, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όπως "Ομπάμα, είμαστε όλοι μας Οσάμα", παραπέμποντας στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Άλλος ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στον βόρειο Λίβανο μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν πυρπολήσει ένα φαστ-φουντ της αλυσίδας Kentucky Fried Chicken στην Τρίπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που υποστηρίζουν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σήμερα στο αμερικανικό προξενείο της πόλης Τσενάι (πρώην Μαντράς) στη νοτιοανατολική Ινδία, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ειρηνικά στο Μαρόκο, την Κένυα και σε πολλές ιρακινές πόλεις κατά της αντιισλαμικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων"
Keywords
Τυχαία Θέματα