Βρετανία: Συνάντηση Φρ. Ολάντ με την Βασίλισσα Ελισάβετ

21:41 10/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσεκλήθη σήμερα να πιει "ένα φλιτζάνι τσάι" στον Πύργο του Ουίνδσορ κοντά στο Λονδίνο, με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, σε μια τετ-α-τετ συνάντηση, χωρίς διερμηνέα, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος μιλά αγγλικά και η Βασίλισσα γαλλικά.
Τώρα, "ο πρόεδρος έχει προσκληθεί για ένα φλιτζάνι τσάι με τη βασίλισσα", είχε δηλώσει νωρίτερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ολοκληρώνοντας
την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ολάντ, στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους και η Βασίλισσα συνομίλησαν επί τριάντα λεπτά, χωρίς μάρτυρες. Μόνο δύο φωτογράφοι, ένας Γάλλος και ένας Βρετανός, έλαβαν την άδεια στην αρχή της συνομιλίας τους να απαθανατίσουν αυτή τη συνάντηση.
Ο Γάλλος πρόεδρος, που συναντούσε τη Βασίλισσα για πρώτη φορά, της έσφιξε το χέρι εγκάρδια. Χαμογελώντας και φορώντας ένα φόρεμα σε απαλό κίτρινο χρώμα με φυτικά μοτίβα, η Βασίλισσα του έδωσε τα δώρα της: δύο πορτρέτα με πλαίσιο και αφιέρωση, το ένα δικό της και το άλλο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος προσέφερε στη Βασίλισσα, που αγαπά την ιππασία και εξακολουθεί στην ηλικία των 86 ετών, να ιππεύει άλογο, ένα αγαλματίδιο του οίκου S
Keywords
Τυχαία Θέματα