Βρετανία: Συνεχίζεται ο σάλος σχετικά με την υπόθεση Σάβιλ

Η πίεση που δέχεται το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, η ηγεσία του οποίου φέρεται να αποπειράθηκε πέρυσι να συγκαλύψει την υπόθεση του παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος κατηγορείτο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αυξήθηκε ακόμα περισσότερο χθες και σήμερα.
Ο Τζορτζ Εντγουίσλ, το αφεντικό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, αντιμετωπίζει αυτή την ώρα σκληρές ερωτήσεις από τα μέλη της βουλής των κοινοτήτων. Χθες ένα στέλεχος του BBCπαραιτήθηκε, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέκρινε τον τρόπο που ενέργησε η διεύθυνσή του.
Ο Πίτερ Ρίπον, ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Newsnight, η οποία μεταδίδεται από το BBC Two, είχε "κόψει" το ρεπορτάζ που περιείχε μαρτυρίες γυναικών που κατηγορούσαν τον Σάβιλ ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά, τον Δεκέμβριο του 2011, λίγο μετά το θάνατο του διάσημου παρουσιαστή, και ενώ τα χριστούγεννα ήταν προγραμματισμένες εκπομπές για τη ζωή του και το φιλανθρωπικό του έργο.
Οι κατηγορίες αυτές εντέλει είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές του Οκτωβρίου του 2012, με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ από το ανταγωνιστικό δίκτυο ITV, το οποίο περιείχε μια σειρά συνεντεύξεων με γυναίκες οι οποίες είπαν πως ο Σάβιλ τις είχε κακοποιήσει όταν τα θύματα ήταν 12 ετών και μικρότερα -μερικές φορές μέσα στις εγκαταστάσεις του BBC.
Σύμφωνα με την αστυνομία, που έχει αρχίσει πλέον ποινικού χαρακτήρα έρευνα, τα περίπου 200 θύματα, στην πλειονότητά τους ήταν ανήλικα όταν υπέστησαν τις επιθέσεις του παρουσιαστή.
Το BBC αναγνώρισε χθες ότι η εξήγηση που έδωσε στο ιστολόγιό του ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Νιούζναϊτ ήταν
Keywords
Τυχαία Θέματα