Βρυξέλλες: Πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση του roaming στην ΕΕ

12:30 5/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Τιμές εσωτερικού στους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο σε άλλο κράτος-μέλος θέλει να επιβάλει η Κομισιόν, η οποία θα προτείνει εντός του έτους την κατάργηση του πρόσθετου κόστους περιαγωγής για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τη λήψη δεδομένων και την αποστολή SMS.
Σήμερα οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου που το χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται σε χώρα διαφορετική εκείνης του παρόχου πληρώνουν πρόσθετα τέλη περιαγωγής που ανέρχονται σε 0,70 λεπτά ανά megabyte για την αποστολή δεδομένων, 0,29 λεπτά ανά λεπτό ώρας για τις
εξερχόμενες κλήσεις, 0,08 λεπτά για τις εισερχόμενες και 0,09 λεπτά ανά λεπτό ώρας για τα μηνύματα (SMS).
Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2012 στο Συμβούλιο Υπουργών προβλέπονται και νέες μειώσεις των παραπάνω τιμών την 1η Ιουλίου 2013 και την 1η Ιουλίου 2014, ενώ η Κομισιόν είχε δεσμευθεί ότι θα επενεξετάσει την κατάσταση το 2016.
Η αρμόδια επίτροπος για το ψηφιακό θεματολόγιο Νέλι Κρους θέλει να πάει πιο μακριά θεωρώντας ότι οι τιμές περιαγωγής δεν πρέπει να είναι υψηλότερες από το κόστος επικοινωνίας που πληρώνει ένας κάτοχος κινητού τηλεφώνου εντός της χώρας του.
Σε παρέμβασή της ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή, η κ. Κρους προανήγγειλε ότι εντός του έτους θα υποβάλει πρόταση για την κατάργηση της περιαγωγής ενώ κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να επιταχύνουν το νομοθετικό έργο μαζί με το Συμβούλιο Υπουργών, ώστε να έχει υιοθετηθεί η νέα νομοθεσία πριν από τις ευρωεκλογές που θα γίνουν στο τέλος Μαΐου του 2014 και οι νέες τιμές να τεθούν σε ισχύ από το 2015.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ-Βρυξέλλες
Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο
Keywords
Τυχαία Θέματα