Υεμένη: Τουλάχιστον 72 νεκροί μαχητές της Αλ Κάιντα

21:01 11/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Στο πλαίσιο "ευρέων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, τουλάχιστον 72 είναι οι νεκροί αντάρτες", που φέρονται να δρούσαν για λογαριασμό της Αλ Κάιντα, και σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη την Υεμένη συμφώνησαν πηγές, που εκπροσωπούν την κυβέρνηση στη Σαναά και διάφορες φυλές.
Εν μέσω του κλίματος πολιτικής αναταραχής, που σηματοδότησε για την Υεμένη η παύση καθηκόντων από τον τέως πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, "οι ένοπλοι που φέρονται να είναι συνεργάτες της Αλ Κάιντα εντείνουν τη δράση
τους σε όλη τη νότια Υεμένη", αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές, που επικαλείται το Ρόιτερς.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της πόλης Λαούνταρ (επαρχία Αμπουάν) "οι νεκροί ανέρχονται σε πολλές δεκάδες, από την Δευτέρα έως και σήμερα", με πιο χαρακτηριστική την έφοδο με στόχο στρατιωτική βάση στην περιοχή, που έκαναν οι αντάρτες της οργάνωσης 'Ανσάρ αλ-Σαρία--Οπαδοί του Ισλαμικού νόμου' αναφέρουν οι ίδιοι.
Ειδικά στην πόλη Ουμ Αούν, που απέχει 10 χλμ.από τη Λαουντάρ, από αεροπορική επιδρομή έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε αντάρτες, αναφέρουν τοπικές πηγές. 'Όμως, τούτο διαψεύδεται από την ανωτέρω ανταρτική οργάνωση με ανακοινωθέν της, η αυθεντικότητα του οποίου πάντως ερευνάται.
Στη Σαναά το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά σήμερα ότι κατέστρεψε αρκετές οχυρές θέσεις των ανταρτών, στο οδικό δίκτυο που ενώνει την επαρχία Αμπουάν με τη γειτονική αλ Μπάϊντα. "Τώρα, η οδική επικοινωνία των 2 επαρχιών είναι ανεμπόδιστη".
Για τις εθνικότητες των νεκρών ανταρτών, η ίδια πηγή ανακοίνωσε τέλος ότι αυτοί "είναι Σαουδάραβες, Πακιστανοί και Σομαλοί".
Keywords
Τυχαία Θέματα