Ζημιές για MIG και Geniki Bank

19:25 30/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ενοποιημένη καθαρή ζημία μετά από φόρους, δικαιώματα μειοψηφιών 415,4 εκατ. ευρώ στις οποίες περιλαμβάνονται λογιστική μείωση αξίας ενεργητικού, μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες και έκτακτες δαπάνες ύψους 172,2 εκατ.ευρώ παρουσίασε το 2011 η Marfin Investment Group (MIG). Σε εταιρικό επίπεδο ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 182,8 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος σημείωσε ενοποιημένες πωλήσεις για το 2011 1.545,6 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 64,9 εκατ.
ευρώ. Η Καθαρή Θέση του ομίλου είναι στα 1,74 δισ και αντιπροσωπεύει 2,26 ευρώ ανά μετοχή. Τα τρέχοντα επίπεδα ρευστών διαθεσίμων σε εταιρικό επίπεδο υπολογίζονται σε 148,7 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της MarfinInvestmentGroup (MIG) κ. Ευθύμιος Μπουλούτας επισημαίνει ότι οι τρέχουσες προβλέψεις των επιχειρηματικών σχεδίων του Ομίλου, αναφέρονται σε περαιτέρω βελτίωση της επίδοσης των εταιρειών από το 2012 και μετά. "Θα συνεχίσουμε τον περιορισμό του κόστους σε κάθε τομέα καθώς και τα προγράμματα συνετής ανάπτυξης ενώ αξιολογούνται όλες οι επενδύσεις μας για πιθανές κινήσεις εξορθολογισμού του χαρτοφυλακίου μας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις της συμφωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους πιστωτές της, η ολοκλήρωση του PSI+ και η αναμενόμενη αύξηση ρευστότητας λόγω της ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού τομέα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στη σταδιακή βελτίωση του κλίματος. Η κεφαλαιακή ενίσχυση από την σχεδιαζόμενη έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου θα συμβάλλει στην ενίσχυση των προσπαθειών για την δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στους μετόχους", προσθέτει ο κ. Μπουλούτας.
Διευρύνονται οι ζημιές και για την Geniki Bank καθώς το 2011 η καθαρή ζημιά του Ομίλου της Geniki Bank ανήλθε στα 795,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την καθαρή ζημιά ύψους 411 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης

Για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2011, τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 125,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 22,6% σε σχέση με το 2010. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από τόκους, η οποία επηρεάστηκε έντονα από την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στα 138,7 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση κατά 10,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα λειτουργικά αποτελέσματα (πριν από προβλέψεις και μείωση αξίας ενεργητικού) ανήλθαν στα -13,2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 6,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, σε ένα σημαντικά επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον, που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των δανείων μας, o Όμιλος ακολούθησε μια συντηρητική πολιτική διαχείρισης κινδύνων ως αποτέλεσμα οι προβλέψεις για πιστωτικό κίνδυνο ανήλθαν στα 484,4 εκατ. Ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου που κατέχει ο Όμιλος μας απομειώθηκε κατά 75%, έχοντας ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό ζημίας, ύψους 287,7 εκατ. ευρώ.

Με 31 Δεκεμβρίου 2011, τα καθαρά
Keywords
Τυχαία Θέματα