Δημοσκόπηση RASS: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Η παράσταση νίκης και οι ανησυχίες των πολιτών

23:47 5/12/2022 - Πηγή: Enikos

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό του ACTION 24.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 31,3%, και ακολουθεί π ΣΥΡΙΖΑ με  23,5% . Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

έχει 13,8% , το ΚΚΕ  6,2%,  η Ελληνική Λύση έχει 3,8% και το ΜεΡΑ25 παίρνει 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,1%  και τα άκυρα-λευκά στο 2,8%.

Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή (παράσταση νίκης) , 3 στους 4 πολίτες (75,1%) πιστεύουν ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτη.

Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ η απάντηση κανείς  συγκεντρώνει 30,1%.

Σύμφωνα με τα στελέχη της RASS, παρά το γεγονός ότι απασχολεί τους πολίτες η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερευόντως είναι ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ οι επτά στους δέκα δεν πιστεύουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει (69,4%).

“Στο μέτρο που πρέπει” εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (51,7%).

Έντονη είναι η ανησυχία των ψηφοφόρων για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%). Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ οι επτά στους δέκα δεν πιστεύουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα