Ιταλία: Την Κυριακή η παράδοση-παραλαβή της κυβέρνησης

00:44 22/10/2022 - Πηγή: Enikos

Την Κυριακή στις 10.30 το πρωί τοπική ώρα θα γίνει στην Ιταλία η τελετή παράδοσης και παραλαβής της κυβέρνησης στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, στο Παλάτσο Κίτζι.
Ο Μάριο Ντράγκι πρόκειται να παραδώσει το παραδοσιακό “καμπανάκι” στα χέρια της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι.

Στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με 24 υπουργούς, έναν υφυπουργό παρά τη πρωθυπουργώ και φυσικά με την νέα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.
Η

ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 10, ώρα Ιταλίας, στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Όσον αφορά στα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η Μελόνι στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταγιάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών.
Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, ο γαμπρός (σύζυγος της αδελφής) της Ιταλίδας Πρωθυπουργού, ενώ υπουργός Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα