ΟΗΕ: Ο Ρώσος εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας εμπόδισε την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της εισβολής

00:55 25/2/2023 - Πηγή: Enikos

Αμετανόητος για όσα δεινά προκαλεί η χώρα του στην Ουκρανία,  εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Μόσχας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διακόπτοντας την ενός λεπτού σιγή που ζήτησε ο Ουκρανός υπουργός εξωτερικών.

Όταν Ντμίτρο Κούλεμπα ζήτησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, όλοι οι παριστάμενοι σηκώθηκαν όρθιοι κι έπαψαν να μιλούν. Τότε ο Ρώσος εκπρόσωπος Βασίλι Νεμπέζνια, που δεν είχε σηκωθεί από την θέση του, άρχισε να χτυπά το μικρόφωνό

του. Τα μέλη των υπόλοιπων αποστολών υποχρεώθηκαν να καθίσουν πάλι στις θέσεις τους και να ακούσουν τον Ρώσο εκπρόσωπο. Εκείνος τότε  απαίτησε η σιγή να ισχύσει και για τους Ρώσους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, «ακόμη και από το 2014».

Ο Κουλέμπα, είχε κατηγορήσει την Ρωσία για «γενοκτονία», όταν ζήτησε να τηρηθεί η σιγή. «Όλες οι ζωές είναι πολύτιμες» φώναξε από το μικρόφωνό του ο Νεμπέζνια, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση ότι «σπρώχνει δική της ατζέντα». «Σηκωνόμαστε όρθιοι για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων για ό,τι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014» επέμεινε ο Ρώσος.

Προφανώς ήθελε να υποστηρίξει το επιχείρημα της Μόσχας ότι η εισβολή έγινε για να προστατευτούν οι Ρωσόφωνοι πολίτες της Ουκρανίας που υποφέρουν και καταπιέζονται από το 2014. Η Μόσχα ισχυρίζεται πως το Κίεβο από τότε, από το 2014 κάνει  γενοκτονία των Ρωσόφωνων στο ανατολικό Ντονμπάς και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν ισχυρή ρωσική μειονότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα