Στην «φωλιά των Phantom» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

14:30 16/3/2023 - Πηγή: Enikos

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την «φωλιά των Phantom», όπου παρακολούθησε από κοντά και επίδειξη του εμβληματικού μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η 338 Μοίρα Άρης είναι αυτή που στις 30 Ιανουαρίου θρήνησε την απώλεια δύο ικανότατων πιλότων της, των -αντιπτεράρχων πλέον- Ευστάθιου Τσιτλακίδη και Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στο τραγικό δυστύχημα με το Phantom που συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα,

στην φωλιά των Phantom, βρέθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα.

Ήταν ένα σαφές μήνυμα της Προέδρου ότι 1.5 μήνα μετά την τραγική απώλεια των δύο πιλότων μας, η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των ιπταμένων, που φυλάττουν Θερμοπύλες στους αιθέρες του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Ο Διοικητής της 338Μ Αντισμήναρχος (Ι) Λεωνίδας Γαβριηλίδης παρουσίασε τις ενέργειες που εκτελούνται και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν από κάθε πτήση, ενώ έλαβε χώρα επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II της Μοίρας.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησαν με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Μοίρας.

Δείτε φωτογραφίες

Keywords
Τυχαία Θέματα