Τέμπη: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση των οικογενειών των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέλφης τους

17:53 2/3/2023 - Πηγή: Enikos

Την εκπροσώπηση των οικογενειών των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους, που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου: «Ο Αλέξιος Κούγιας ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων. Τον Αλέξη Κούγια και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν

στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων».

«Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό» τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια

«Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στον Ευαγγελισμό του νομού Λαρίσης.
Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων.

Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό.

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει δεχθεί προσκλήσεις να αναλάβει τη νόμιμη εκπροσώπηση και πολλών άλλων συγγενών άλλων θυμάτων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις θυμάτων από την Κρήτη, αλλά ακόμη επισήμως δεν έχουμε λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις»

Αλέξης Κούγιας: Τον προσέγγισε η πλευρά του σταθμάρχη

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον  Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm, αποκάλυψε ότι τον προσέγγισε η πλευρά του σταθμάρχη.

«Παρά το ότι βολιδοσκοπήθηκα για να υπερασπιστώ τον ήδη έναν κατηγορούμενο επέλεξα, και ήταν συνειδητή επιλογή μου, να υπερασπιστώ τα θύματα. Έχω αναλάβει τις δύο οικογένειες από το Καστράκι με τα δίδυμα κοριτσάκια και την ξαδέλφη τους, έχω όμως βολιδοσκοπηθεί να αναλάβω τουλάχιστον άλλους δέκα ανθρώπους» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι βολιδοσκοπήθηκα. Όχι από την εταιρεία, από ένα πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να υπερασπιστώ τον οποιονδήποτε αρκεί να έχει υπεράσπιση. Δεν μ’ ενδιαφέρει να πληρωθώ μόνο, θέλω όταν πάω σε ένα δικαστήριο να έχω και προσωπική και νομική αξιοπρέπεια. Βλέπετε πολλές φορές σε ορισμένες υποθέσεις που εξαρχής είναι κάποιοι καταδικασμένοι, ειδικά με αυτά τα λαϊκά δικαστήρια που γίνονται, και οι αποφάσεις είναι διαφορετικές γιατί είναι διαφορετικοί οι νόμοι και η επιστήμη. Εδώ όμως θέλω να σας πω ότι στην προκειμένη περίπτωση αν είχανε κάνει την τιμή να διαβάσετε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο μου πριν από λίγο επειδή και εμείς πληροφορηθήκαμε ότι διαχέεται αυτή η είδηση προς τα έξω , έκανα μια ανακοίνωση που τα λέει όλα και θέλω να σας πω ότι η εντολή που έχω λάβει ήδη από τις οικογένειες των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους , είναι αδέλφια οι οικογένειες».

«Το τραγικό είναι αυτό που είπε η κυρία προηγουμένως ότι οι οικογένειες αυτές δεν θα κάνουν κηδείες. Είναι εξαϋλωμένα τα παιδιά. Θέλω να σας πω επίσης ότι αντί να κάνουν κηδείες οι άνθρωποι αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα θα ανεγείρουν μια εκκλησία. Θα φτιάξουν μια εκκλησία αντί για τάφους στην περιοχή που ζουν, στο Καστράκι» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Αλέξης Κούγιας,tebi, alexis kougias