5 SOS για να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα απώλειας βάρους

01:25 5/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Με τα χρόνια σε αυτό το επάγγελμα επιβεβαίωσα με σιγουριά ένα πράγμα: τι η μόνιμη απώλεια βάρους είναι πιθανή. Δεν υπάρχει γρήγορη λύση, όμως. Παίρνει χρόνο και αφοσίωση. Με υποστήριξη, καθοδήγηση και ακριβείς πληροφορίες όλοι είναι ικανοί να χάσουν βάρος και να παραμείνουν στα νέα τους κιλά χωρίς ανθυγιεινές πρακτικές και στερήσεις. Ωστόσο, αυτό που πρέπει σίγουρα να μπει πάνω στο τραπέζι

είναι η δέσμευση.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μια ισχυρή δέσμευση πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Είναι τόσο βασικό όσο ακούγεται και αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα είναι πολύ ισχυρό και δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί. Κανείς από τους επιτυχημένους «χαμένους» που δούλεψα μαζί τόσα χρόνια δεν πέτυχε τον στόχο βάρους του χωρίς να έχει δεσμευτεί πραγματικά. Παρακάτω είναι οι 5 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να μείνετε πιστοί στο σχέδιο απώλειας βάρους σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Κάντε γραπτή τη δέσμευσή σας

Μία από τις συνηθέστερες στρατηγικές που χρησιμοποιώ σε πελάτες που πέτυχαν στην απώλεια βάρους είναι η γραπτή δέσμευση. Προτείνω την χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής ώστε να βοηθήσω να αυξηθούν οι πιθανότητες της επιτυχίας σας. Θεωρήστε αυτή τη δέσμευση σαν πολύ σοβαρή υπόσχεση που δώσατε στον εαυτό σας. Γράψτε το σε ένα χαρτί και ανατρέξτε σε αυτό σε οποιαδήποτε φάση του προγράμματός σας θεωρείτε ότι έχετε χάσει την αφοσίωσή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε προς τον στόχο που έχετε βάλει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Μάθετε από τα λάθη σας

Αντί να μένετε κολλημένοι στις αποτυχίες του παρελθόντος, προβληματιστείτε για το τι πήγε στραβά και χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να κάνετε πιο σωστές επιλογές στο μέλλον. Για να παραφράσω ένα γνωστό ρητό, η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Αντί να είστε επικριτικοί με τον εαυτό σας, εντάξτε όποια προηγούμενη προσπάθεια απώλειας βάρους στο πλαίσιο μαθησιακών εμπειριών που θα σας φέρουν πιο κοντά στον στόχο σας. Πραγματικά, δεν έχει σημασία πόσες φορές αποτύχατε στο παρελθόν σε αντίστοιχες προσπάθειες. Χρειάζεται να επιτύχετε μόνο μία φορά για να επιτευχθεί μόνιμη απώλεια βάρους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: Επικεντρωθείτε στα θετικά

Εστιάστε σε αυτό που κερδίζετε χάνοντας βάρος και όχι σε αυτά που εγκαταλείπετε. Χωρίς αμφιβολία, η απώλεια βάρους είναι δύσκολη. Αλλά, το να μην χάνετε είναι ακόμη πιο δύσκολο. Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα οφέλη που θα έχετε μετά την απώλεια βάρους: βελτίωση της υγείας, καλύτερο σώμα, περισσότερη αυτοπεποίθηση, αυξημένη ενέργεια, καλύτερη κοινωνική ζωή, πιο ελκυστικά ρούχα ή ό,τι ισχύει για την περίπτωσή σας. Όταν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται τα αρνητικά του προγράμματος, βγάλτε την λίστα αυτή έξω και διαβάστε την σαν να είναι η πρώτη φορά που την βλέπετε. Υπενθυμίζετε στον εαυτό σας κάθε μέρα, 100 φορές την ημέρα εάν είναι απαραίτητο, τα οφέλη της απώλειας βάρους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 4: Σχέδιο για την επιτυχία

Βάλτε τον εαυτό σας στην επιτυχία κάθε μέρα δημιουργώντας μικρούς εφικτούς στόχους. Μένοντας πιστός ακόμη και σε έναν μικρό στόχο κάθε μέρα, στην σ

Keywords
Τυχαία Θέματα