190 νεκροί, 1.194 τραυματίες και σύλληψη 1.563 στρατιωτών και αξιωματικών

10:16 16/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Στα χέρια του επίσημου στρατού βρίσκεται η Γενική Στρατιωτική Διεύθυνση στην Κωνσταντινούπολη όπου είχαν οχυρωθεί εκτατοντάδες πραξικοπηματίες.

Καθώς το πραξικόπημά τους απέτυχε, οι στρατιωτικοί, περίπου 200, που βρίσκονταν στο κτήριο, παρέδωσαν τα όπλα τους. Οι αστυνομικοί και λοιποί στρατιώτες τους ανάγκασαν να βγάλουν τις στολές τους και να ξαπλώσουν στο έδαφος αμέσως μετά τη σύλληψη. Στη φυλακή αφού τους αφαιρέθηκαν οι μπερέδες οδηγήθηκαν και οι στρατιωτικοί δόκιμοι της Σχολής Εκπαίδευσης του

Τμήματος Διοίκησης.ενώ ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στις ύλες έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη χωροφυλακή επιχείρησε να λιντσάρει τους πραξικοπηματίες ενώ κρατώντας ξύλα και πέτρες επιχείρησε να εισβάλει στον χώρο. Ωστόσο εγκαίρως επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και διέλυθαν το πληθος με με προειδοποιηιτκά πυρά.

Στην Κωνταντινούπολη φέρεται οι συλληφθέντες στρατιωιτκιί και αξιωματικοί να φθάνουν τους 1.384 ενώ στην Άγκυρα στη στρατοχωροφυλακή, παραδόθηκαν 180 στρατιώτες οι οποίοι στήριξαν το πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν αποσόβησε τα χειρότερα καθώς τον στήριξε ο λαός που αντέδρασε κι επιτέθηκε στους πραξικοπηματίες. Ωστόσο, από την απόπειρα πραξικοπήματος σκοώθηκαν περίπου 90 πολίτες, 108 στασιαστές και περισσότεροι από 1.000 είναι οι τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα