AIDS: Μοιράσου την αγάπη και τον έρωτα. Όχι τον ιό

04:05 2/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη  θεραπεία, λέει μία αγγλική παροιμία, και είναι απολύτως σωστό. Κάνε έρωτα, με προφύλαξη. Μία μόνο στιγμή είναι αρκετή για να σου αλλάξει τη ζωή. Αν κάθε φορά προτού, κοιμηθείς με τον σύντροφό σου, φέρεις στο νου, αυτή την τόση σημαντική φράση, τότε έχεις κερδίσει πολλά. Και το σημαντικότερο; Την υγεία σου.

1η Δεκεμβρίου. Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Ο ιός που είναι μάστιγα στη χώρα μας. Τα κρούσματα τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί με αλματώδεις ρυθμούς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και σοβαρούς προβληματισμούς στην επιστημονική κοινότητα. Ενδεικτικό της κατάστασης μάλιστα είναι ότι έχουν ξεπεράσει κατά τα πολύ τα ετήσια περιστατικά του ιού τα οποία καταγράφονται εδώ και 30 χρόνια.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων, στο τέλος του χρόνου, θα υπερβεί τις 1250. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Συγκριτικά με το 2011, αυτές θα αυξηθούν κατά 50%! Και ενώ λοιπόν, μέχρι στιγμής τα στοιχεία έδειχναν ότι η κοινωνική ομάδα που πλήττεται από τον ιό, είναι οι ομοφυλόφιλοι, αυτή τη χρονιά, τα ηνία παίρνουν οι χρήστες των ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών.

Οι αριθμοί τρομάζουν:

1.049 νέα (δηλωμένα) περιστατικά τους πρώτους δέκα μήνες (2012). 883 άντρες και 166 γυναίκες.487 νέα περιστατικά μέσα στο 2012, ήταν χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών και 256 ήταν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.12.556 είναι συνολικά ο αριθμός «φωτιά» των HIV οροθετικών ατόμων ( συμπεριλαμβανομένων των κρουσμάτων με AIDS) που είναι δηλωμένος στη χώρα μας μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία σοκάρουν, τρομάζουν, αλλά ίσως μετά από λίγο αποτελούν παρελθόν για τη μνήμη μας και  συνεχίζουμε τη ζωή μας, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην διατρέχουμε κανέναν απολύτως κίνδυνο. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει. Ο κίνδυνος παραμονεύει έξω από την πόρτα μας. Πόσες φορές που κάνουμε μία σχέση δεν έχουμε παρασυρθεί από την στιγμή εκείνη τη μαγική που τα κορμιά γίνονται ένα, και η λίμπιντο χτυπάει κόκκινο; Θα ναι ψέματα αν πούμε ότι αυτό δεν μας έχει συμβεί ποτέ στη ζωή μας, ή ότι ποτέ δεν μας έχει περάσει έστω και ως σκέψη από το μυαλό μας. Μία στιγμή λοιπόν, μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, και να χτυπάς το κεφάλι σου, στον τοίχο. Γιατί μπορεί τα φάρμακα να έχουν εξελιχθεί, το προσδόκιμο ζωής να είναι υψηλό, η ψυχολογία σου όμως και ο τρόπος που συνήθιζες να βλέπεις τα πράγματα,  θα έχουν αλλάξει. Και τότε είναι αργά για να γυρίσεις το χρόνο πίσω.

Θα μου πείτε, τι γίνεται αν θέλεις να παντρευτείς με τον σύντροφό σου και να κάνεις παιδί. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, γίνονται οι κατάλληλες εξετάσεις προτού πάρεις αυτήν την σημαντική απόφαση. Πόσα παντρεμένα ζευγάρια γνωρίζετε, που παίρνουν προφυλάξεις; Λίγα, πολλά; Αναλόγως. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη 100% στον άνθρωπό σου. Μία στιγμή αδυναμίας του συντρόφου σου και μία απερισκεψία του, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας.

Τι γίνεται στην περίπτωση, όμως, που το AIDS σου χτυπήσει την πόρτα; Όσο και αν ακουστεί κλι

Keywords
Τυχαία Θέματα