Eκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Εύβοια -Πυκνός καπνός και στην Αττική

14:17 13/8/2019 - Πηγή: Aixmi

Eκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Εύβοια που ξέσπασε τα ξημερώματα και καίει πευκοδάσος Natura, υποβοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους. Συνολικά 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» συμμετέχουν στην κατάσβεση, καθώς και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ. Ωστόσο, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος δεν μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά, διότι δεν μπορούν να πλησιάσουν

τη φωτιά στη δύσβατη περιοχή. Αλλά και οι εναέριες δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία λόγω των πυκνών καπνών. Οι πιλότοι δεν μπορούν να πλησιάσουν πολύ κοντά τις εστίες.

Η Πυροσβεστική ζήτησε από τους κατοίκους των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι να είναι σε ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να απομακρυνθούν, αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί.

Ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε σςτο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εξέλιξη της κατάσβεσης εξαρτάται κυρίως από τους ανέμους. «Τα προληπτικά μέτρα σε σχέση με την πιθανότητα εκκένωσης των χωριών δεν πρέπει να σπείρουν τον πανικό, καθώς θα εφαρμοστούν αν και εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ψαθάς, μίλησε για «πολύ σοβαρή φωτιά με «μεγάλη τροφή» καθώς καίγεται πευκοδάσος, που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα».

Επιβάτης αεροπλάνου κατέγραψε τον πυκνό καπνό από τη φωτιά που καίει την Εύβοια.

The post Eκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Εύβοια -Πυκνός καπνός και στην Αττική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα