H Εκκλησία σκοτώνεται για το Corpus Christi και θέλει TV ενώ χρεοκοπεί

02:26 26/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Τι έχουν πάθει ξαφνικά οι ιεράρχες μας  και εμφανίζουν μια εικόνα λες και τους χτύπησε κατακούτελα η κρίση. Αλλού ο παπάς, κι αλλού τα ράσα του!

Βγάλανε τα μαχαίρια και σφάζονται για τα μάτια… συγνώμη για το:  “Σώμα Χριστού”. Δηλαδή το θεατρικό έργο  «Corpus Christi».

Ασχολούνται με ένα θεατρικό έργο , το οποίο  φαντάζομαι ότι δεν το είδε έστω  ένας κληρικός, για να διαμορφώσει άποψη.

Ωστόσο , υψώθηκαν οι ρομφαίες και απλώθηκαν στο

διαδίκτυο –και όχι μόνο- πύρινοι λόγοι. Χωρίστηκαν πάλι στα δυο : Οι «άπιστοι» απ΄τη μια και οι «καλοί Χριστιανοί», οι «θεματοφύλακες των ιερών και των οσίων»,  όλοι εκείνοι που επιθυμούν το «φωτοστέφανο» του νεομάρτυρα, από την άλλη. Πιάσανε δουλειά στις ρούγες και στα στενά . Γιατί, δουλειά δεν έχει ο διάβολος…

Ο γνωστός μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, άφησε για λίγο τα της …πεολειχίας, τα των μασόνων , των εβραίων, των σατανιστών  και τις λοιπές  μάστιγες του Θεού και στράφηκε, με  όλη την αγωνιστική του δεινότητα,  εναντίον του εν λόγω θεατρικού έργου, που αν δεν υπήρχαν οι επικριτές του, οι συγκεντρώσεις και οι έκτακτες εμφανίσεις αυτών της Χρυσής Αυγής, θαρρώ πως ουδείς θα ασχολείτο μαζί του.

Μετά λοιπόν τον μητροπολίτη Πειραιώς, που δεν παρέλειψε να υποβάλει και μήνυση εναντίον των συντελεστών του εν λόγω θεατρικού, συνεπικουρούμενος και από την Χρυσή Αυγή, εμφανίστηκε ένας δεσπότης, σεμνά και ταπεινά και είπε τα αυτονόητα. Μιλάω για τον Σισσανίου Παύλο, που έδωσε  ένα πολύ καλό μάθημα περί της ουσίας του Χριστιανισμού  στους συναδέλφους του, αλλά και σε  αυτούς που  αντιδρούν με χειροδικίες και  ύβρεις , εν ονόματι της πίστης. Και πέσανε να τον φάνε.

Τώρα,  ένας ιεράρχης εκ Πελοποννήσου, ο Γόρτυνος Ιερεμίας επανεμφανίσθηκε , γράφοντας , για δεύτερη φορά,  εναντίον του εν λόγω θεατρικού έργου.

Μάλιστα , αφού   διευκρινίζει ότι με τα λόγια του δεν επαινεί την Χρυσή Αυγή και ότι δεν πολιτεύεται , δεν ακούει ειδήσεις, δεν παρακολουθεί το διαδίκτυο, αποφαίνεται :  «Πιστεύω ὅτι κατά τοῦ αἰσχίστου ἔργου Corpus Christi ἔπρεπε νά κατέλθουν πρός διαμαρτυρία ὅλα τά πολιτικά κόμματα τῆς πατρίδας μας.

Γιατί νά διαμαρτυρηθοῦν καί νά κατεβοῦν στό πεζοδρόμιο μόνο μέλη τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς καί ὄχι ὀπαδοί καί ἄλλων πολιτικῶν κομμάτων;

Ὅλοι, ἀκόμη καί οἱ ποδοσφαιρικές ὁμάδες

– πού τό λέγει ὁ λόγος! –  ἔπρεπε νά ἐμφανιστοῦν γιά διαμαρτυρία.

Ὥστε, λοιπόν, γιά τό θέμα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς, ὅπως τοὐλάχιστον τό ἐννοῶ ἐγώ, ἔπρεπε νά πεῖ αὐτός πού διαφωνεῖ πρός τό κόμμα αὐτό: Διαφωνῶ ἰδεολογικά μέ τήν Χρυσή Αὐγή. Δέν δέχομαι τήν γραμμή της. Ὅμως μπράβο της, γιατί στό βλάσφημο κατά τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἔργο πού παίχτηκε, αὐτοί μόνον παρουσιάστηκαν νά διαμαρτυρηθοῦν ἐντόνως. Γιατί ἀπουσίασαν τά ἄλλα κόμματα; Γιατί δέν πῆγε καί ὁ δικός μου ὑπουργός πού ψήφισα; ».

Αναρωτιέμαι πως ορισμένοι «άγιοι» πατέρες καταπίνουν ολόκληρη την «Κάμηλο» της δυστυχίας και της αδικίας και της χυδαιότατης υποβάθμισης του λαού και σηκώνουν «επανάσταση» για ένα θεατρικό έργο, όσο και αν

Keywords
Τυχαία Θέματα