O Παναθηναϊκός, όπως δεν θα τον ξαναδούμε!

02:25 8/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Το ξέσπασμα, εν μέσω λυγμών, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αποτέλεσε μαχαιριά στην ψυχή των φίλων του Παναθηναϊκού. Οχι επειδή λυπήθηκαν τον 38χρονο ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ, αλλά γιατί ρίχνει τίτλους τέλους στην ιστορία μιας ομάδας που κατέκτησε τα πάντα, που αγαπήθηκε όσο λίγες, που πρόσφερε τεράστιες συγκινήσεις.

Το μήνυμα είχε σταλεί από το καλοκαίρι, όταν αποχώρησε μετά από 13 χρόνια ο κορυφαίος Ευρωπαίος

προπονητής μπάσκετ, ο υπέροχος Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όταν έφυγαν οι περισσότεροι παίκτες κι όταν αντικαταστάθηκαν από άλλους, μικρότερης αξίας και –κυρίως- λάμψης.

Ωστόσο, η καρδιά του πρωταθλητή και η διατήρηση στο ρόστερ του Δημήτρη Διαμαντίδη… έκρυψαν για λίγο τη σκόνη κάτω από το χαλάκι και διατήρησαν κάποιες ελπίδες για επιστροφή στα περασμένα μεγαλεία.

Όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να έχει ανοίξει τα χαρτιά της η οικογένεια Γιαννακόπουλου (με όλα τα μέλη της) που μπορεί να είχε κατεβάσει τον πήχη αρκετά με όσα έγιναν το καλοκαίρι, αλλά και μόνο η παρουσία της δημιουργούσε κάποια εχέγγυα για ομαλή μετάβαση στην εποχή της οικονομικής κρίσης και προσαρμογή στα νέα δεδομένα, χωρίς να επέλθει γκρεμοτσάκισμα!

Να, όμως, που όσα με συντετριμμένο ύφος είπε ο πρόεδρος της ομάδας, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα απλώς βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και χρειάζεται μόνο το… φύσημα του ανέμου για να πέσει κάτω. Κι αυτό, ανεξαρτήτως εάν είπε την αλήθεια ή όχι.

Εάν έχει δίκιο σχετικά με τα χρέη του Παναθηναϊκού που άφησε ακάλυπτα ο θείος του Θανάσης, τότε είναι φανερό ότι «μαύρη τρύπα» είναι μεγάλη και δεν υπάρχει κάποιος να την κλείσει, πολύ περισσότερο ο 38χρονος πρόεδρος. Αλλά και να μην ισχύουν όσα εκστόμισε και να μην είναι, τελικά, τόσο μεγάλο το οικονομικό πρόβλημα, από μόνη της η διχόνοια και οι αλληλοκατηγορίες μέσα στην ίδια την οικογένεια Γιαννακόπουλου φανερώνουν ότι όλα έχουν αλλάξει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, δυστυχώς προς το χειρότερο.

Για το ποιος έφταιξε για τη σημερινή κατάσταση, είναι θέμα με το οποίο καταπιανόμαστε μόνο εμείς οι δημοσιογράφοι και όχι οι φίλοι του «τριφυλλιού» που το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν να βλέπουν την αγαπημένη πράσινη τους φανέλα να διαπρέπει μέσα στο παρκέ.

Απλώς η εξέλιξη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι οι μεγαλύτερες αυτοκρατορίες γκρεμίστηκαν από μέσα!

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έπρεπε να περάσουν έξι μήνες για να αντιληφθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον όγκο και το μέγεθος των χρεών και των οφειλών της ομάδας κι έπρεπε να σκάσει το θέμα με την απλήρωτη εφορία του Μπατίστ για να τα μάθει όλα. .

Άλλος είναι ο λόγος της ηρωϊκής εξόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τον οποίο πιστεύω ότι αρκετά γρήγορα θα μάθουμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα