TEDxThessaloniki | Θέατρο «Ολύμπιον» | Σάββατο 13.04

02:14 31/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Στο 30 TEDx που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 13 Απριλίου, επιχειρείται η ανάδειξη των όποιων θετικών εννοιών, στοιχείων, ενεργειών, σκέψεων, δράσεων ξεχωρίζουν σήμερα, στοιχείων που λείπουν από την τόσο δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα όλων μας.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ: http://tedxth.es/Zgzdx0

Οι

10 πρώτοι ομιλητές του TEDxThessaloniki 2013

O Θεσσαλονικιός Ευθύμης Παπατζίκης, είναι διακεκριμένος μουσικός, ερευνητής και καθηγητής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη. Έχει εργαστεί σε κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Harvard University και το University of London. Ως βιολιστής, έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες και φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Με την ομιλία του στο TEDxThessaloniki θα μας λύσει απορίες όπως γιατί ο εγκέφαλος μας καταλαβαίνει πρώτα το τραγούδι και μετά τις λέξεις; Πώς αντιλαμβανόμαστε τη μουσική; πώς επιδρά το νανούρισμα στα νεογέννητα;

Περισσότερα για τον Ευθύμη Παπατζίκη: http://tedxth.es/Xrf0F3

Μέσα από μια πρωτότυπη μέθοδο διδασκαλίας που εφαρμόζει, ο Ηλίας Καλογήρου παρουσιάζει τα φυσικά φαινόμενα με τη βοήθεια εποπτικών μέσων διδασκαλίας, κάνοντας έτσι την όλη διαδικασία πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για όλους. Για την προσπάθεια του αυτή, έχει κερδίσει 3 διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για την καινοτομία στην εκπαίδευση. Περισσότερα για τον Ηλία Καλογήρου: http://tedxth.es/WutNC9

Τη δική της εμπειρία για τη δύναμη του συν μέσα από την ιστορία της με τον καρκίνο και τον εθελοντισμό θα μοιραστεί μαζί μας η Περσεφόνη Μίττα. Το 1987 οι γιατροί της ανακοίνωσαν της απομένουν 3 μήνες ζωής, όμως εκείνη τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στη μάχη για τους καρκινοπαθείς. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό και στους ασθενείς. Με τη δική της επιμονή ιδρύθηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και στη συνέχεια η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας, καθώς και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ευρώπης.

Περισσότερα για την Περσεφόνη Μίττα: http://tedxth.es/WrB8mh

Ο νέος επιχειρηματίας Χρήστος Στεργίου είναι ιδρυτής του TrueGreece έχει χαρακτηρίστεί από το Conde Nast Traveller ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για ταξίδια στην Ελλάδα ενώ το Travel + Leisure τον έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους καλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύει ότι ακόμα και αν σου λένε ότι όλα έχουν γίνει, εσύ μπορεί να έχεις κάτι καινούργιο να προσθέσεις. Aρκεί να το πιστέψεις και να δουλέψεις για αυτό, για να πετύχεις και στο TEDxThessaloniki θα μας μιλήσει για αυτό.

Περισσότερα για τον Χρήστο Στεργίου: http://tedxth.es/13jQgUu

Ο τέταρτος ομιλητής του TEDxThessaloniki είναι καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Ταλαντούχος, πνευματώδης, δανδής, gentleman, ανατρεπτικός, και καθημερινή πηγή έμπνευσης απο τις ραδιοφωνικές του εκπομπές έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση με την παρουσία του στη σκηνή του TEDxThessaloniki., Δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Τζούμα, συγγραφέα, ραδιοφωνικό παραγωγό, ηθοποιό και περφόρμερ, που θα συζητήσει μαζί μας στη σκηνή του Ολύμπιον μια ιδέα που τον απασχολεί.

Διαβάστε τι μας είπε για να πάρετε μια ιδέα: http://tedxth.es/WqKIAq

Μετά από 18 χρόνια σε μερικές από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές στον κόσμο, η Belinda Parmar ένιωθε απογοήτευση για τον τρόπο που οι εταιρείες προωθούν προϊόντα τεχνολογίας στο γυναικείο φύλο, αλλά και γιατί οι γυναίκες δεν στρέφονται σε καριέρες στο χώρο της τεχνολογίας ή δεν εξελίσσονται σε αυτές με τον ίδιο τρόπο. Έτσι το 2010 ίδρυσε τον οργανισμό Lady Geek, ο οποίος έχει ως στόχο να επηρεάσει τον τρόπο που προωθούνται τα προϊόντα τεχνολογίας στις γυναίκες, αλλά και να παρακινήσει νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν τον δρόμο της τεχνολογίας . Σήμερα η Lady Geek συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Vodafone, η Microsoft, η Nokia, η Kaspersky και η Sony ενώ το Red Magazine έδωσε στη Lady Geek τον τίτλο της Best Breakthrough Internet Company. Η Belinda Parmar θα είναι μαζί μας στο TEDxThessaloniki 2013.

Περισσότερα για την Belinda Parmar: http://tedxth.es/15BCvz3

O επόμενος ομιλητής μας είναι καθηγητής στο London Business School και σύμβουλος επιχειρήσεων, θεσμών και οργανισμών. Αναφερόμαστε στον Μιχαήλ Ιακωβίδη, ειδικό σε θέματα στρατηγικής για την αλλαγή. Η έρευνά του εστιάζει στο πώς οι αλλαγές στην τεχνολογία, τον ανταγωνισμό και την απελευθέρωση της αγοράς αλλάζουν τον κόσμο των επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες, θεσμούς και οργανισμούς όπως η Barclays, η HSBC, η Nokia, η Intel, η Lufthansa, η Credit Suisse και η McKinsey & Company, το NHS, το κοινοβούλιο του Η.Β. αλλά και η Ε.Ε, παρέχοντας συμβουλές για τη διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής σε ένα περιβάλλον που αλλάζει. Διδάσκει, επίσης, στο World Economic Forum, και είναι συντονιστής της πρωτοβουλίας Redesigning Greece.

Περισσότερα για τον Μιχαήλ Ιακωβίδη: http://tedxth.es/13SNHsR

Ο 8ος ομιλητής του TEDxThessaloniki είναι ο Γιώργης Γερόλυμπος, αρχιτέκτονας και φωτογράφος που εστιάζει στη μεταβολή που προκαλεί η ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό τοπίο. Φωτογραφίζει «ενδιάμεσα» τοπία, τμήματα του περιβάλλοντος που βρίσκονται σε διαρκή μεταβολή λόγω της ανθρώπινης εκμετάλευσης της γης και έχει παρουσιάσει τόσο ατομικές, όσο και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. .

Περισσότερα για τον Γιώργο Γερόλυμπο: http://tedxth.es/Z5gS7j

Επόμενος ομιλητής είναι ο Καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, βραβευμένος με το βραβείο Turing, αντίστοιχο του Νόμπελ για την επιστήμη της πληροφορικής. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον τομέα του, καθώς η έρευνά του σήμερα έχει εφαρμογές στα αεροπλάνα, το διάστημα, τα αυτοκίνητα και τις τηλεπικοινωνίες. Έχει ιδρύσει το εργαστήριο VERIMAG, το οποίο είναι από τα κορυφαία ερευνητικά εργαστήρια στην περιοχή των κρίσιμων ενσωματωμένων συστημάτων. Εκεί ανέπτυξε με την ομάδα του μια τεχνολογία η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στις πτήσεις. Η Airbus την δοκίμασε πρώτη και σήμερα αυτή χρησιμοποιείται σε όλα τα αεροπλάνα. Ανυπομονούμε να μας μιλήσει για τις προκλήσεις της πληροφορικής στο μέλλον.

Περισσότερα για τον Ιωσήφ Σηφάκη: http://tedxth.es/YFPVnO

Οι 10 πρώτοι ομιλητές του TEDxThessaloniki συμπληρώνονται με την Κατερίνα Σαρρή, πανεπιστημιακό, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που έχει αφιερώσει την ακαδημαϊκή της έρευνα και δράση στη μελέτη της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της γυναικείαςεπιχειρηματικότητας, με την οποία ασχολείται με συνέπεια την τελευταία εικοσαετία. Παράλληλα με την επιστημονική της δραστηριότητα, έχει συνεισφέρει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από διάφορες θεσμικές θέσεις. Στις 13 Απριλίου στο TEDxThessaloniki θα προσπαθήσει να ανατρέψει την εικόνα που έχουμε για την επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στην αποδαιμονοποίησή της και τη σύνδεσή της με την ποιότητα ζωής.

Περισσότερα για την Κατερίνα Σαρρή: http://tedxth.es/Yw563R

Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν όλοι οι ομιλητές, καθώς και πολλές από τις εκπλήξεις που θα συμπληρώσουν την εμπειρία του TEDxThessaloniki 2013 και θα κάνουν τη 13η Απριλίου μια αξέχαστη μέρα, για όσους θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

*Follow on Twitter: @TEDxThess

Keywords
θεατρο, σαββατο, tedx, θεσσαλονικη, http, harvard, london, ελλαδα, travel, gentleman, lady, geek, vodafone, microsoft, nokia, kaspersky, sony, red, business, school, hsbc, intel, lufthansa, mckinsey, world, forum, airbus, σηφάκη, δραση, twitter, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, νεος παπας, mckinsey, αιτηση, αυτοκινητα, ιωσηφ, καθημερινη, πτησεις, ψυχολογια, hsbc, lufthansa, microsoft, sony, αμερικη, εβδομαδες, βοηθεια, βορεια, βορεια αμερικη, γινει, γιατροι, διαστημα, δυναμη, δικη, ειπε, εκθεσεις, εκπαιδευση, ερευνα, ευρωπη, εφαρμογες, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδιο, εικονα, ομιλια, καλογηρου, μηνες, ομαδα, περιβαλλον, πηγη, ποιοτητα, συνεχεια, σηφακης, σηφάκη, στεργιου, ταξιδια, τοπια, φεστιβαλ, φυλο, φυσικα, φυσικο, χρηστος, airbus, ασφαλεια, business, http, εγκεφαλος, εκπομπες, forum, gentleman, geek, harvard, ιδιαιτερο, intel, kaspersky, lady, london, μελετη, travel, red, school, σκηνη, tedx, θεματα, θεσεις, world
Τυχαία Θέματα