Tρόμος: Αντιμέτωποι με αρκούδες – Έκαναν τους λύκους για να τις φοβίσουν‏

19:03 27/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Αυτήν την εμπειρία θα τη θυμούνται χρόνια. Τρεις άνδρες στη Δροσοπηγή της Κόνιτσας, στα 1050 μέτρα υψόμετρο στον Σμόλικα, «έπεσαν» πάνω σε τρείς αρκούδες.

Ενας κτηνοτρόφος, ο βοσκός του, και ένας κτηνίατρος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, είδαν τις αρκούδες και χρειάστηκε να κάνουν τους λύκους, να γαυγίσουν για να φοβηθούν και να απομακρυνθούν!

Όπως αναφέρει ο κτηνοτρόφος, τις προηγούμενες ημέρες βρήκε στη στάνη που έχει στην περιοχή, 4 νεκρά ζώα, που τα είχαν κατασπαράξει, λύκοι και αρκούδες. Ειδοποίησε τον ΕΛΓΑ

και χθες το πρωί πήγε ο κτηνίατρος.

Μόλις πλησίασαν με τα πόδια στη στάνη, γιατί η περιοχή είναι δύσβατη και δεν υπάρχει δρόμος, πάγωσαν, γιατί στα 50 μέτρα και δίπλα σε μία νεκρή αγελάδα, είδαν τις τρεις αρκούδες.

«Πιθανόν να ήταν μητέρα, με τα παιδιά της. Το αυτοκίνητο ήταν πάνω από 50 μέτρα μακριά μας. Αρχικά κινήθηκαν προς το μέρος μας. Ο βοσκός έτρεξε γιατί φοβήθηκε, έπεσε σε βράχια και χτύπησε τα πόδια του. Εμείς αντιδράσαμε, φωνάζαμε σαν λύκοι, σκύλοι, κάναμε φασαρία. Οι τρεις αρκούδες άρχισαν να απομακρύνονται με αργό περπάτημα».

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, με τελευταίο στο χωριό Μανασσή του Ζαγορίου πριν 15 ημέρες, όπου μία αρκούδα έβγαλε τις πλάκες από τη στέγη καφενείου αναζητώντας τροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα