Αγριεύει ο πόλεμος κυβέρνησης – δικαστών για τις αποφυλακίσεις τρομοκρατών και ληστών

21:41 21/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης -δικαστών, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να δίνει τον τόνο διατυπώνοντες ανοιχτά επικρίσεις για σοβαρές αστοχίες, τόσο σε υποθέσεις τρομοκρατίας όσο και του κοινού εγκλήματος.

Οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασαν με σφοδρότητα, κάνοντας λόγο για παρέμβαση στο έργο τους που υποσκάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ο Νίκος Δένδιας, διερμηνεύοντας και τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, σήκωσε το γάντι και όχι μόνο επέμεινε στις κατηγορίες αλλά και διηύρυνε τη βάση τους.

Αναφέρεται

πρώτον, στο γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι -κατά δήλωσή τους- επικεφαλής του «Επαναστατικού Αγώνα», Μαζιώτης και Ρούπα, επειδή δεν μπόρεσαν οι δικαστές να ολοκληρώσουν τη δίκη σε 18 μήνες. Το αποτέλεσμα ήταν να εξαφανιστούν και πιθανώς να σχεδιάζουν τώρα το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα…

Δεύτερον, αφέθηκαν ελεύθεροι δυο νέοι που η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει ταυτίσει το DNA τους με εκείνο που έχει βρεθεί σε γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και σε όπλα.

Τρίτον, αφέθηκε ελεύθερος ο Αφγανός που σκότωσε έναν Έλληνα οικογενειάρχη στην Πάτρα.

Τέταρτον, αφέθηκε ελεύθερος ένας από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας «Δίας».

Πέμπτον, αφέθηκαν ελεύθεροι (από λάθος δικαστικού υπαλλήλου, λένε) οι τρεις διαβόητοι ληστές με τα ούζι, που είχαν κάνει ληστείες στο Αγρίνιο και τη γύρω περιοχή.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα