Άκαρπη η συνάντηση στο Προεδρικό – Ανένδοτος ο Τσίπρας

15:01 13/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αλέξη Τσίπρα να μη συναινεί στη συμμετοχή του Σύριζα στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση, που διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι. Σαμαράς και Βενιζέλος

πίεζαν τον Τσίπρα να μπει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά εκείνος σταθερά απαντούσε «έχετε πλειοψηφία 168 εδρών η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, προχωρείστε μόνοι σας».

Οι δυο αρχηγοί επέμεναν ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή του Σύριζα στην κυβέρνηση, αλλά ο πρόεδρος του δεύτερου κόμματος απαντούσε ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση. «Κάντε κυβέρνηση οι δυο σας με τον Φώτη Κουβέλη κι εγώ θα είμαι στην αντιπολίτευση».

Επισήμως δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «η διαβούλευση συνεχίζεται», γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν κάποια περιθώρια.
Ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε τον Πάνο Καμμένο σε συνάντηση το απόγευμα ως αρχηγό του τέταρτου κόμματος και στη συνέχεια θα δει Παπαρήγα, Κουβέλη και τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα