Αλέξης Τσίπρας: Να μου δώσει τα κλειδιά ο Σαμαράς

10:50 8/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει απ’ τον πρωθυπουργό να προκηρύξει άμεσα εκλογές και να του παραδώσει «τα κλειδιά», ώστε μια νέα κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά να προσπαθήσει να ξανακερδίσει τον χαμένο χρόνο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά, έτσι, στη δήλωση

που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών στην τρόικα «μη ζητάτε νέα μέτρα, αλλιώς πάρτε τα κλειδιά μου και δώστε τα στον Τσίπρα» -δήλωση την οποία είχε πρωτοσέλιδη το Βήμα της Κυριακής.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τα κλειδιά δεν θα βρίσκονταν εδώ που βρίσκονται ούτε οι τροϊκανοί ούτε, όμως, και ο κ. Στουρνάρας που τους έχει παραδώσει τα κλειδιά εδώ και καιρό», γράφει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αλέξης Τσίπρας.

Και προτείνει να επιδιωχθεί κοινό μέτωπο των χωρών του Νότου. «Ένας τέτοιος συνασπισμός εντός της Ευρωζώνης ήταν και παραμένει η μοναδική επιλογή για να σταματήσει η καταστροφική επιλογή της ύφεσης και της λιτότητας».

Και προσθέτει: Αύριο κιόλας ο πρωθυπουργός να παγώσει τις αδιέξοδες συζητήσεις μαζί τους και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο. Να πάει στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και την Ισπανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα