«Αν φύγει η Ελλάδα απ’ το ευρώ, ο επόμενος θα είναι η Ιταλία»

11:51 22/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της Ιταλίας, ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Τζουλιάνο Αμάτο λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Ξεκαθάρισε ότι αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, η Ιταλία θα μπορούσε να είναι η επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει. Και αν η χώρα μας αποτελεί μόνο το 3% της οικονομίας της Ευρωζώνης -οπότε θα έλεγε κάποιος «μικρό το κακό»- καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αν έφευγε η τρίτη

οικονομική δύναμη της ζώνης.

Ο Αμάτο μίλησε στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο» και παρομοίασε την Ευρωζώνη με «αγκινάρα», της οποίας όλα τα φύλλα -όπως είπε-  μπορούν να κοπούν αργά ή γρήγορα.

«Σε τεχνικό επίπεδο το κοινό νόμισμα θα μπορούσε να επιβιώσει, αν η Ελλάδα αποχωρούσε -σημείωσε- αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να επιβιώσει η Ελλάδα. Αν και, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν εκτός από τους Έλληνες. Ήμουν πάντα πέρα για πέρα αντίθετος στην ιδέα που τάσσεται υπέρ του να απομακρυνθούν οι ασθενέστεροι και μετά να ξανατεθούν τα θέματα επί τάπητος. Η διαδρομή αυτή μετατρέπει την Ευρωζώνη στην κλασική αγκινάρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα