Αντί να βοηθήσουν τους τραυματίες, έκαναν πλιάτσικο στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

02:09 27/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Στο απίστευτο αυτό βίντεο, το οποίο καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη των δύο αυτοσχέδιων μηχανισμών που συντάραξαν τη Βοστώνη, φαίνονται ξεκάθαρα άνθρωποι να κάνουν πλιάτσικο στα αναμνηστικά μετάλλια, τα μπλουζάκια, τα τζάκετ και τα φούτερ του Μαραθωνίου.

Και όμως! Αντί να βοηθήσουν τους τραυματισμένους συνανθρώπους τους, υπήρχαν κάποιοι, που προτίμησαν να εκμεταλλευτούν τον πανικό των στιγμών και έφευγαν αγκαλιά με μετάλλια και μπλούζες, σε διάφορα μεγέθη από το Μαραθώνιο.

«Μην προτρέχετε!» έσπευσαν να γράψουν κάποιοι στα social media. «Ο λόγος που χρειάστηκε κάποιοι να κλέψουν μπλούζες και φούτερ ήταν για να φτιάξουν αυτοσχέδιους επιδέσμους, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους τραυματίες!»

Ωστόσο, αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά τα πλάνα, θα δει κάποιους γραβατωμένους κυρίους να αποχωρούν καμαρωτοί και ανέμελοι από το σκηνικό, μην μπορώντας να διακρίνει την παραμικρή ένδειξη είτε ανησυχίας, είτε ενοχής στα πρόσωπά τους! Ένας άνδρας, μάλιστα, φαίνεται στα πλάνα να ψάχνει με μανία, χωμένος μέσα σε μια κούτα, να βρει μπλούζα στο κατάλληλο μέγεθος!

Μία μόλις μέρα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και άφησαν δεκάδες άλλους βαριά τραυματισμένους και ακρωτηριασμένους, μετάλλια του αιματοβαμμένου μαραθωνίου πωλούνταν στο ebay προς 100 δολάρια. Δέκα μέρες μετά, η τιμή τους (μαζί με άλλα έξτρα αναμνηστικά) είχε εκτοξευτεί στα 455 δολάρια (περίπου 350 ευρώ) και είχαν δεκάδες χτυπήματα!

Ο Νταν Άσγουορθ, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ashworth Awards» στο Βόρειο Άτλμπρο της Μασαχουσέτης, που κατασκευάζει μετάλλια και καρφίτσες για τον Μαραθώνιο τα τελευταία 31 χρόνια, δήλωσε ότι κάποιος περαστικός ενδεχομένως να πήρε τα μετάλλια την ώρα που επικρατούσε πανικός και τώρα προσπαθεί να επωφεληθεί. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «δεν επιτρέπει την πώληση (αντικειμένων) που απεικονίζουν, εξαίρουν ή επιχειρούν να επωφεληθούν από την ανθρώπινη τραγωδία ή τον πόνο», χωρίς ωστόσο να αποσύρει τα προϊόντα από τη δημοπρασία.

*Follow on Twitter: @AlexandraChatz

Keywords
Τυχαία Θέματα