Αντιμέτωπος με κακουργήματα ο Παπακωνσταντίνου

15:02 31/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Αντιμέτωπος με δυο κακουργήματα θα βρεθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την πλαστογράφηση της λίστας Λαγκάρντ, με πρόθεση να αποκρύψει τα ονόματα συγγενών του που είχαν σε ελβετική τράπεζα ένα εκατομύριο διακόσιες εικοσιπέντε χιλιάδες δολλάρια.

Στην πρόταση για τη σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής, που κατέθεσαν τα τρία κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, περιγράφονται

το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφου. Όπως εξηγούσαν βουλευτές, το πρώτο αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ενώ το δεύτερο όχι.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η υπέρβαση του σκοπέλου της παραγραφής, την οποία αρκετοί συνταγματολόγοι θεωρούν ως δεδομένη.

Στο κείμενο που υπογράφουν 71 βουλευτές (36 της ΝΔ, 22 του ΠΑΣΟΚ και 13 της ΔΗΜΑΡ) διατυπώνεται ακόμη η κατηγορία του ενδεχόμενου προσπορισμού χρημάτων από τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου, καθώς και από τρίτους, με αντίστοιχη βλάβη του δημοσίου.
Αυτή η φράση είναι κρίσιμη, καθώς τα χρήματα που βρέθηκαν στην ελβετική τράπεζα είναι πιθανό να μην είχαν φορολογηθεί στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή ο Παπακωνσταντίνου θα έχει καλύψει φοροφυγάδες συγγενείς του. Και, ίσως, όχι μόνον αυτούς, σύμφωνα με την πρόταση κατηγορίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα