Μπουρλότο στην ΕΡΤ για την εκδίωξη Σπυρόπουλου

11:23 13/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Σε ενδοκυβερνητικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ (νεοδημοκρατικής πλειοψηφίας) να απομακρύνει τον γενικό διευθυντή τηλεόρασης Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος είχε υποδειχθεί από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο εκπρόσωπος του Φώτη Κουβέλη χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση, προσθέτοντας ότι ο λόγος που προβλήθηκε είναι γελοίος και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Τι υποστήριξε το ΔΣ της ΕΡΤ;

Ότι επέλεξε τη χρηματοδότηση ενός ελληνικού ντοκιμαντέρ,

το οποίο αποκαλύπτει τους λόγους διείσδυσης και προώθησης των τουρκικών πολιτιστικών υποπροϊόντων. Με δυο λόγια, κατηγορήθηκε ότι περίπου ενίσχυσε την τουρκική προπαγάνδα! «Έκανε ακριβώς το αντίθετο», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, και επισημαίνει ότι «τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές υπονομεύουν τη διάδοση των ελληνικών ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο».

Η αλήθεια είναι ότι το ντοκυμαντέρ αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει η κρίση. Οι σχέσεις του Κώστα Σπυρόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Σίμο (και με άλλους υποδειχθέντες από τη ΝΔ) βρίσκονταν κοντά στο σημείο τήξης εδώ και μήνες.
Το καζάνι είχε κοντέψει να εκραγεί πάλι, πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο Σπυρόπουλος είχε αποφασίσει να κόψει τη σκηνή ενός ερωτικού φιλιού (μεταξύ gay) και είχε δεχθεί καταιγίδα αντιδράσεων.

Τότε το πρόβλημα κρύφτηκε κάτω απ’ το χαλί. Όχι για πολύ, όμως, όπως αποδείχθηκε…

Keywords
Τυχαία Θέματα