Δίνουν τζάμπα κινητά ενώ ο κόσμος πεινάει

02:16 23/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Σαν να ήταν χθες που ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν (στις 2 Μαρτίου 2010) μετά από συνέντευξη Τύπου για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μας ευχήθηκε «καλό κουράγκιο». Φοβάμαι ότι δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να συνειδητοποίησε πόσο μεγάλη αλήθεια έλεγε, με δύο λέξεις, αυτός ο τύπος. Όλοι χασκογελούσαμε, μειδιούσαμε ειρωνικά, σχολιάζαμε τα ελληνικά του. Χωρίς να μπορούμε να πιστέψουμε ότι το εννοούσε. Εκείνη τη στιγμή, αυτός ο ψυχρός Φιλανδός, είχε επιβεβαιώσει με δύο λέξεις τη σοφή κινέζικη αλήθεια του γιν και γιανγκ.

Δηλαδή, πως όλα στη ζωή έχουν το αντίτιμό τους. Ή όπως το έλεγαν πιο απλά οι γιαγιάδες μας, «στη ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις».

Βέβαια για τη δική μας περίπτωση ίσχυσε το αντίστροφο. Ότι πήραμε θα δώσουμε. Φυσικά και δεν πήραμε όλοι. Κάποιοι γιατί δεν μπορούσαν αν και ήθελαν να πάρουν. Αλλά και ελάχιστοι που δεν ήθελαν να πάρουν ακόμη και να μπορούσαν. Είναι αυτοί που φωνάζω χρόνια. Οι τίμιοι και αγνοί πατριώτες. Οι οποίοι βασανίζονται στη λαίλαπα των μέτρων. Οι οποίοι, αν και ποτέ δεν πίστεψαν τις πομφόλυγες των απατεώνων πολιτικών και φυσικά δεν τους ψήφισαν, υφίστανται τις συνέπειες χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Σας δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής. Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω ποτέ για όλο αυτό τον θρήνο και κοπετό της ελληνικής κοινωνίας. Με τους φτωχούς γέροντες και γερόντισσες που κυκλοφορούν ρακένδυτοι και ψάχνουν για φαί στα υπολείμματα των λαικών αγορών. Με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που ανεβαίνουν τον Γολογοθά της ζωής τους. Με τους νέους οι οποίοι εγκαταλείπουν την οικογένεια και την πατρίδα τους για να βρούνε δουλειά στο εξωτερικό. Όμως, όταν έμαθα για το σκάνδαλο των δωρεάν κινητών τηλεφώνων στο δημόσιο μου ανέβηκε – κυριολεκτικά – το αίμα στο κεφάλι!

Το υπεύθυνο για την καταμέτρηση υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (παναθεμά τους τα πομπώδη ονόματα τους μάραναν, αν κάποιος ξένος ακούσει αυτή την ονομασία θα νομίζει ότι πρόκειται για υπουργείο στη  Σουηδία) δεν γνωρίζει πόσα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ δημόσιοι υπάλληλοι. Και, βεβαίως, ποιο είναι το κόστος των δωρεάν κλήσεων που κάνουν οι διάφοροι μανδαρίνοι της γραφειοκρατίας.

Το μόνο που έκανε ο υπουργός του εν λόγω υπουργείου, Αντώνης Μανιτάκης, ήταν να ανακοινώσει πως μόνο δέκα δικοί του υπάλληλοι έχουν δωρεάν κινητό και ο ίδιος είχε μηνιαίο λογαριασμό 150 ευρώ ενώ ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης 256 ευρώ. Πάντως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης, που έκανε ερώτηση στη Βουλή, έδωσε την πληροφορία ότι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν 685 δημόσιοι υπάλληλοι με δωρεάν τηλέφωνα. Υπολογίστε κατά προσέγγιση τον συνολικό αριθμό σε όλα τα υπουργεία, τους οργανισμούς, τις υπηρεσίες, τις διωκτικές Αρχές, το δικαστικό Σώμα και τους στρατιωτικούς.

Στην Ελλάδα που κάθε ημέρα άνθρωποι τρώνε στα συσσίτια, συντάξεις των ηλικιωμένων κόβονται, άνθρωποι ζούνε οριακά με αυτοκτονικό ιδεασμό και παιδιά δεν κάνουν εμβόλια γιατί οι γονείς τους είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα