Είδα ένα όνειρο…

01:36 11/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Το Σάββατο ξύπνησα για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, χαρούμενος. Βλέπετε, είχα δει ένα όνειρο και για λίγα δευτερόλεπτα ένιωθα πως όσα είχα δει τα έχω ζήσει. Πως έχουν συμβεί. Τι είδα; Είδα την Όλγα Τρέμη να ανακοινώνει στο δελτίο ειδήσεων του Mega πως το Eurogroup ενέκρινε την επόμενη δόση. Και πως, μαζί με τα λεφτά, οι εταίροι μας αποφάσισαν να μας μειώσουν τα επιτόκια και να μας αυξήσουν τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους.

Είδα μετά τη Μαρία Σπυράκη να δίνει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ από το Μέγαρο Μαξίμου. Ότι ο

πρωθυπουργός φώναξε τους εταίρους του και συμφώνησαν για τη νέα κυβέρνηση. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν –λέει- να κάνουν μια κυβέρνηση των αρίστων. Είδα και πρόσωπα, αλλά δε θέλω να θεωρηθεί το άρθρο πολιτικό ρεπορτάζ.

Κάπου σε αυτό το σημείο το όνειρο πρέπει να μπήκε σε γρήγορη κίνηση. Γιατί πρέπει να πέρασε κάποιος χρόνος για να δω και τον Θέμο Αναστασιάδη να μου ανακοινώνει πως θα πάρω αύξηση. Και ότι η εφημερίδα θα κάνει προσλήψεις. Είχαν έρθει τα Χριστούγεννα, γιατί καθώς γύριζα χαρούμενος στο σπίτι είδα στολισμένο δένδρο έξω από το Golden Hall. Και σταμάτησα στο κέντρο των Βριλησσίων για να αγοράσω πρωτοχρονιάτικα λαχεία.

Σε αυτή τη σκηνή ξύπνησα. Το χαμόγελο μου έφυγε γρήγορα. Άνοιξα τον υπολογιστή να δω τις ειδήσεις. Έμφραγμα, στάση πληρωμών, εσωκομματικές ίντριγκες, κομματικοί ανταγωνισμοί και ένας καταπληκτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο θα έχουν την τύχη του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη. Ο άνθρωπος λιντσαρίστηκε, για όσους δεν το ξέρετε. Αποφάσισα να βγω για καφέ.

Στο αυτοκίνητο συντονίστηκα με τον REAL FM. Δύο καλοί συνάδελφοι έκαναν εκπομπή και διάβαζαν εφημερίδες. Εκείνη την ώρα ήταν στο Καρφί. Του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής. Διάβαζαν τα θέματα της πρώτης σελίδας και έκαναν κριτική γιατί η εφημερίδα κάνει κριτική στις επιπτώσεις του Μνημονίου ενώ στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. «Γεμίσαμε αντιμνημονιακούς,» είπε ο ένας συνάδελφος. «Το Καρφί έλεγε ναι στο Μνημόνιο», είπε ο άλλος.

Ούτε καν πρέπει να τους πέρασε από το μυαλό ότι βάζοντας στο στόχαστρο μια εφημερίδα μπορεί να κάνουν κακό στους εργαζόμενους σε αυτή. Όλα για τον λαϊκισμό και την ακροαματικότητα. Που την «πληρώνουμε» λέγοντας στους άλλους αυτό που θέλουν να ακούσουν. Έχουν δικαίωμα να το κάνουν. Είναι δική τους η επιλογή. Επίσης, μπορεί να ασκούν ελεύθερα και την κριτική τους. Θα ήθελα, όμως, να είναι πιο προσεκτικοί. Γιατί, το Καρφί έκανε πρωτοσέλιδο τον τίτλο «Μνημόνιο- Θάνατος»! Το Καρφί έκανε πρωτοσέλιδο τους Γερμανούς να εκτελούν την Ελλάδα. Τον Τόμσεν να κουρεύει τη χώρα μας.

Ναι. Το Καρφί είπε ναι στη λύση που πρότειναν στον ελληνικό λαό η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Η θέση μας μπορεί να μην είναι δημοφιλής, αλλά αυτό δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει και λίγο- πολύ να μας αφαιρεί το δικαίωμα της κριτικής. Όσο το έχουν εκείνοι, άλλο τόσο το έχουμε κι εμείς. Και ναι, ελπίζω σύντομα να ακούσω την Όλγα Τρέμη να λέει τα καλά νέα. Γιατ

Keywords
Τυχαία Θέματα