Εισαγγελέας: Αθώος ο Τσουκάτος για το ένα εκατομ μάρκα από Siemens

17:32 15/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Tην αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου για το ένα εκατομύριο μάρκα, που είχαν δοθεί από τη Siemens, πρότεινε η εισαγγελέας με σκεπτικό που προκάλεσε ωστόσο την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης. Η κυρία Σκεπαρνιά υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσουκάτος έδωσε τα χρήματα σε υπαλλήλους του ΟΤΕ, όπως αναφέρει η δικογραφία. Ταυτόχρονα, όμως, ισχυρίστηκε ότι κατά την κρίση της το ένα εκατομύριο δεν κατευθύνθηκε ούτε στα ταμεία

του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει δηλώσει ο κ. Τσουκάτος. Έτσι, παραμένει μετέωρο το ερώτημα της δικής του δωροδοκίας -αδίκημε το οποίο έχει, ωστόσο, παραγραφεί.

Κατά την εισαγγελέα, 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, αδίκημα που ως βασική πράξη έχει τη δωροδοκία που τελέστηκε, πλην όμως παραγράφηκε. Μεταξύ αυτών που πρέπει να κριθούν ένοχοι είναι και τα πρώην ανώτερα στελέχη της γερμανικής εταιρείας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και Αλέξανδρος Αθανασιάδης , το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ.

The post Εισαγγελέας: Αθώος ο Τσουκάτος για το ένα εκατομ μάρκα από Siemens appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα