Εκρηκτική κατάσταση στη Χαλκιδική – Συνέλαβαν 2 για την επιδρομή στα μεταλλεία

11:04 10/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Εκρηκτική ατμόσφαιρα έχει δημιουργηθεί από τα ξημερώματα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, καθώς αστυνομικοί συνέλαβαν μέσα στα σπίτια τους δυο κατοίκους, που φέρονται αναμεμειγμένοι στην καταδρομική επιχείρηση -προ μηνών- στα μεταλλεία χρυσού.

Οι κάτοικοι κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι έσπασαν τις πόρτες στα σπίτια, στις 3.30 το πρωί, και άρπαξαν τους δυο άνδρες μπροστά στα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους.

Αντίθετα, η ΕΛΑΣ υποστηρίζει

πως όλα έγιναν νόμιμα, με την παρουσία εισαγγελέων.

Στη συνέχεια το κλίμα φορτίστηκε ακόμη περισσότεροι, όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στο κλειστό αστυνομικό τμήμα Ιερισσού και έκαψαν αρχεία. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί είχαν αφήσει τα όπλα τους φεύγοντας, πράγμα που διαψεύδει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Οι δυο συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ πολλοί κάτοικοι της Ιερισσού έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, καθώς κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ίσως τους πάνε εκεί.

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελλήματος σε 20 κατοίκους για την επιδρομή στα μεταλεία.

Για έναν από αυτούς λέγεται ότι έχει ταυτοποιηθεί dna και για έναν άλλο έχει αποδειχθεί ότι η καραμπίνα, που χρησιμοποιήθηκε στην επιδρομή είναι δική του…

Αυτοί οι δυο συνελήφθησαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα