Έως 40% μειώνονται τα πρόστιμα του ΚΟΚ

09:02 1/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενιαίο πρόστιμο που θα τριπλασιάζεται ανάλογα με το ύψος εισοδήματος, μείωση όλων των προστίμων 40%, αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 150 χλμ/ώρα, αλλαγές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τους ποδηλάτες, είναι οι νέες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, όλα τα πρόστιμα, με εξαίρεση την κατανάλωση αλκοόλ, την παραβίαση κόκκινου ή στοπ και την παράνομη προσπέραση, μειώνονται κατά 40%.

Πλέον αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά με τα

εισοδηματικά κριτήρια και την προσαύξηση των προστίμων. Επίσης ο ΚΟΚ προβλέπει αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 60 μέρες για τις περιπτώσεις όπου οι οδηγοί κάνουν χρήση κινητού χωρίς ακουστικά, παρεμποδίζουν διαβάσεις για ΑμεΑ, κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, δεν φορούν ζώνη και κράνος, πετούν το τσιγάρο από το παράθυρο. Αν οδηγός επαναλάβει κάποιο από τα παραπάνω, χάνει το δίπλωμα για 4 μήνες και ξαναδίνει εξετάσεις.

Όσον αφορά στα ποδήλατα, μπαίνει σήμανση οδών με πινακίδες, οριζόντια σήμανση οδών, δηλαδή κατά μήκος και κατά πλάτος διαγραμμίσεις, ειδικές διαγραμμίσεις αλλά και φωτεινή σηματοδότηση για τους ποδηλάτες.

The post Έως 40% μειώνονται τα πρόστιμα του ΚΟΚ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα