Ετοιμάζουν facebook – έξυπνο κινητό;

22:01 29/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Θέλοντας να δημιουργήσει ένα «έξυπνο τηλέφωνο» τύπου iPhone, το επιτελείο το facebook εκτιμάται ότι ετοιμάζει το δικό του κινητό νέας γενιάς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει τις φήμες, παραπέμποτας σχετικά σε παλαιότερη γραπτή απάντηση, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «κάθε κινητή συσκευή είναι καλύτερη αν είναι βαθιά κοινωνική». Μα -αναρωτιόμαστε- πόσο πιο… «κοινωνική»;;
 
Οι πληροφορίες δημοσιεύονται στους «New York

Times» (επικαλούμενες ανώνυμες πηγές, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο) αλλά και το BBC. Σύμφωνα με τις διαρροές, το Facebook ήδη ξεκίνησε, μυστικά, να προσλαμβάνει μηχανικούς της Apple με εργασιακή εμπειρία σε smartphones.
 
Η εκτίμηση που συνοδεύει τις φήμες κάνει λόγο για λανσάρισμα της συσκευής έως το 2013, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, που μόλις εισήχθη στο χρηματιστήριο, έχει ήδη ξεκινήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης εφαρμογών (apps) για κινητές συσκευές.
 
Ας επισημανθεί ότι στο παρελθόν και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Hewlett-Packard και η Dell, αποπειράθηκαν να φτιάξουν δικά τους κινητά, αλλά τελικά εγκατέλειψαν την προσπάθεια, καθώς το όλο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, ακόμα και για εταιρείες που έχουν κατασκευαστική εμπειρία στο πεδίο της πληροφορικής.
 
Θα μπορέσει άραγε μία εταιρεία με εμπειρία κυρίως στο λογισμικό, όπως το Facebook, να ξεπεράσει τα εμπόδια; Θυμίζουμε ότι κατά πολλούς αναλυτές το facebook μελλοντικά θα είναι κάτι παραπάνω από ένα κοινωνικό δίκτυο. Πολλοί, μάλιστα, έχουν οραματιστεί την πρόσβαση στο internet, μελλοντικά, μέσα από το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με κατάργηση, ουσιαστικά, ακόμη και των προγραμμάτων πλοήγησης!!! (Internet Explorer, Firefox Mozilla, Apple Safari, κ.λ.π.)

Keywords
Τυχαία Θέματα