Ετών 17 και εντοπίζει τον καρκίνο του μαστού…

02:25 30/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Είναι μόλις 17χρονών και έχει αφήσει άναυδη ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα. Την ώρα που εκατομμύρια γιατροί προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα πώς και τα γιατί του καρκίνου του μαστού, η Μπρίτανι Βέγκνερ, από τη Φλώριντα, μπορεί (μέσω ενός εγκεφάλου που κατασκεύασε) να αναλύσει και να ανιχνεύσει το συγκεκριμένο είδος καρκίνου με μεγάλη ακρίβεια.

«Απλά έμαθα στον υπολογιστή πώς να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό, αφού η λιγότερο επεμβατική μέθοδος της βιοψίας

δεν είναι καθόλου πειστική, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να μη μπορούν καν να την χρησιμοποιήσουν», είπε χαρακτηριστικά η μαθήτρια- διάνοια.

Πώς, όμως, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με κάτι που απαιτεί σπουδές και εμπειρία χρόνων;
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, από τότε που ήταν μαθήτρια Γυμνασίου! Τότε, ξεκίνησε να καταπιάνεται με αυτά τα δίκτυα και, όπως φάνηκε, με τεράστια επιτυχία, αφού βραβεύτηκε στον διεθνή επιστημονικό οργανισμό Google Science Fair 2012 για εφήβους.

Η ιδέα της 17χρονης, στηρίχθηκε σε ένα τεχνητό δίκτυο με τη χρήση Java. Χάρη σε αυτό πραγματοποίησε 7,6 εκ. δοκιμές και το ποσοστό επιτυχίας ήταν 99,1%!
«Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των δεδομένων που αναλύονται, τόσο το ποσοστό επιτυχίας θα αυξάνεται -οπότε με περισσότερα δεδομένα, νομίζω πως είναι έτοιμο για ιατρική χρήση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα