Φεύγουν 15,000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του 2014‏

22:04 13/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν να φύγουν από το Δημόσιο 15.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2014.

Έως το τέλος του 2013 η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα απομακρύνει 4.000 υπαλλήλους -κυρίως επιόρκους και πειθαρχικά υπολόγους- αφού επισπευσθούν οι διαδικασίες εκδίκασης των υποθέσεών τους

και τελεσιδικήσουν.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η αξιολόγηση των οργανισμών και υπαλλήλων -πράγμα που πρακτικά θα σημάνει απολύσεις για υπαλλήλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε άλλη θέση.

Τον αριθμό των 15000 υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν, θα συμπληρώσουν εκείνοι που θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο, συνταξιοδότηση, αλλά και πρόωρη συνταξιοδότηση για λόγους υγείας.

Η συμφωνία των αρχηγών θα συζητηθεί με την τρόικα, που ήδη έχει δώσει θετική κρίση για το σχέδιο. Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα ως την Κυριακή το βράδυ, ώστε η Ελλάδα να μην βρίσκεται στο κάδρο της κρίσης.

Ο Φώτης Κουβέλης, που είχε καταρχήν διατυπώσει ενστάσεις για τις απολύσεις μέσω καταργήσεων οργανισμών και οργανικών θέσεων, παραπέμπει τώρα στο αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, τονίζει το γεγονός ότι οι επίορκοι και ακατάλληλοι θα αντικατασταθούν με ισάριθμους νέους προσοντούχους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα